Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Karneval ska sätta färg på Kringelfestivalen

Kringelfestivalen får i år en egen karneval där föreningar och privatpersoner skapar egna bidrag.– Vi hoppas att det blir färgsprakande och mycket musikaliskt. Vi siktar högt, vi siktar på Rio, säger Lena Schulte från Södertälje centrumförening.

Från Södertälje stadspark vid centralstationen, via gångbron över Maren, längs den då avstängda Slussgatan till Marenplan är tanken att Södertäljes egen karneval ska gå den 27 augusti. Ett nytt inslag mitt i årets Kringelfestival som pågår helgen den 26-28 augusti.

– Vi har tittat på andra städer i Sverige som gjort det här och insåg att vi skulle kunna göra det ännu bättre. Vi har allt som behövs i Södertälje med mycket dans, musikkårer, fotbollstjejerna, SSK. Ja det finns massor, säger Lena Schulte från Södertälje centrumförening som arrangerar Kringelfestivalen tillsammans med Södertälje kommun.

Föreningar och privatpersoner får ställa upp med egna bidrag och kreativitet premieras. Bästa föreningsbidrag vinner upp till 40 000 kronor och bästa privata bidrag upp till 10 000 kronor.

– Det är inte storleken som räknas utan det kreativa. Hur du framfört bidraget, kanske får du med Södertälje och hur spektakulärt det är, säger Schulte.

Hon hoppas på 60-70 bidrag men arrangemanget kommer att anpassas efter hur stort intresset blir. Just nu gör rutten och den väntade trängseln på Marenplan att det inte är tal om att använda stora fordon.

– Man kan välja cykel, elmotor, kärra, lådbil. Polisen var inte helt främmande för att delta med ridande poliser. Jag hoppas på att få se många byggen, men det räcker att göra en ansiktsmålning och gå ut i tåget, säger Schulte.

Hon lovar mer information inom kort och säger att Södertälje centrumförening gärna tar emot kreativa tips på hur södertäljeborna vill ha sin karneval.

– Alternativet till en karneval är att vi bara bokar in akter, men vi önskar att invånarna samlas och gör något gemensamt för att visa upp varför vi är stolta över Södertälje.

Läs även: Första artisterna klarar till Kringelfestivalen

LT-Play: De vill Södertälje se på Kringelfestivalen

Efterlängtad festival blir av även i år

Ingen upphandling när kommunen fixar festival