Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kärlek en viktig ingrediens i eventet Soppa på musik

När Malin Sydne och Lars-Peter Larsson firade att det var fyra år sedan de gick på sin första dejt slog kärleken till på nytt när de stannade till vid Larssons lada i Skäggetorp, Taxinge.

Annons

I somras flyttade Malin och Lars-Peter till Enhörna och började bekanta sig med bygden. På vägen till Taxinge slott upptäckte de Larssons lada. Det var kärlek vid första ögonkastet.

– Vi blev charmerade av lokalen, säger Lars-Peter.

I Larssons lada finns det butik och kafé men paret insåg direkt att här fanns det möjligheter att anordna event.

– Våra idéer började spruta. Här kan vi få utlopp för allt vi brinner för, berättar Malin.

– Vi vill skapa en samlingsplats. Det ska inte vara pretentiöst och krystat utan enkelt och inkluderande, säger Lars-Peter.

Det var nervöst att ringa till familjen Larsson som äger ladan men de fann varandra och nu är kulturbollen i rullning.

I december anordnades Soppa på musik för första gången och i morgon är det dags igen då Myteriet spelar.

– Det är en kille, Anton Swärdhagen, som spelar gitarrbaserad popmusik på svenska, berättar Lars-Peter.

Varannan söndag fram till sommaren blir det Soppa på musik men alla artister är inte klara ännu. För att locka artister ingår en kort marknadsföringsfilm och en fotografering i gaget – Malin är fotograf och Lars-Peter älskar att klippa film. Än så länge är inga lokala artister bokade då paret ser en fördel i att kunna nyttja sina kontakter utifrån men de vill hitta även lokala förmågor framöver.

För att nå ut har paret försökt marknadsföra evenemangen via Facebook men även knackat dörr i området.

– Vi har mött förvånansvärt mycket nyfikenhet och uppmuntran till att vi startat i gång detta, berättar Malin.

Det blir inte bara musik i ladan. Paret ska anordna en seniorträff för de äldre en kväll, bland annat kommer gruppen Bastanta tanter från Falun att uppträda då. Lars-Peter leder även gympapass och ska dra i gång träning någon kväll i veckan. För barnen blir det en föreställning med Zillah och Totte i maj. Konst och musik möts i Tone art då tre artister från Dalarna uppträder med musik som konstnärer har fått tolka i sina verk.

Konceptet har varit framgångsrikt i Dalarna och Malin och Lars-Peter hoppas att lokala konstnärer vill ställa ut konst i samband med konserten.

Det bubblar och sjuder av entusiasm när Malin och Lars-Peter berättar om alla möjligheter som finns. De vill skapa en kontinuitet med kulturhändelser i ladan. Men kan de verkligen laga olika soppor till de 15 kvällarna med Soppa på musik?

– Det är faktiskt jag som står bakom sopplagandet. Jag tycker att det är roligt att laga mat, säger Malin som fått en ny kokbok om soppor i julklapp.

Dalmasar med patos

Namn: Malin Sydne, 27 år, och Lars-Peter Larsson, 28 år.

Bor: Enhörna, men kommer ursprungligen från Falun (Malin) och Idre (Lars-Peter).

Yrke: Malin är fotograf och Lars-Peter jobbar i hemtjänsten.

Husdjur: Bostonterriern Miso och snart flyttar även whippeten Sigge in hos paret.

Drömmer om: ”Vi brinner för välgörenhet och siktar på en välgörenhetsgala i framtiden”, berättar Malin.