Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kärlek en viktig ingrediens i eventet Soppa på musik

När Malin Sydne och Lars-Peter Larsson firade att det var fyra år sedan de gick på sin första dejt slog kärleken till på nytt när de stannade till vid Larssons lada i Skäggetorp, Taxinge.

I somras flyttade Malin och Lars-Peter till Enhörna och började bekanta sig med bygden. På vägen till Taxinge slott upptäckte de Larssons lada. Det var kärlek vid första ögonkastet.

– Vi blev charmerade av lokalen, säger Lars-Peter.

I Larssons lada finns det butik och kafé men paret insåg direkt att här fanns det möjligheter att anordna event.

– Våra idéer började spruta. Här kan vi få utlopp för allt vi brinner för, berättar Malin.

– Vi vill skapa en samlingsplats. Det ska inte vara pretentiöst och krystat utan enkelt och inkluderande, säger Lars-Peter.

Det var nervöst att ringa till familjen Larsson som äger ladan men de fann varandra och nu är kulturbollen i rullning.

I december anordnades Soppa på musik för första gången och i morgon är det dags igen då Myteriet spelar.

– Det är en kille, Anton Swärdhagen, som spelar gitarrbaserad popmusik på svenska, berättar Lars-Peter.

Varannan söndag fram till sommaren blir det Soppa på musik men alla artister är inte klara ännu. För att locka artister ingår en kort marknadsföringsfilm och en fotografering i gaget – Malin är fotograf och Lars-Peter älskar att klippa film. Än så länge är inga lokala artister bokade då paret ser en fördel i att kunna nyttja sina kontakter utifrån men de vill hitta även lokala förmågor framöver.

För att nå ut har paret försökt marknadsföra evenemangen via Facebook men även knackat dörr i området.

– Vi har mött förvånansvärt mycket nyfikenhet och uppmuntran till att vi startat i gång detta, berättar Malin.

Det blir inte bara musik i ladan. Paret ska anordna en seniorträff för de äldre en kväll, bland annat kommer gruppen Bastanta tanter från Falun att uppträda då. Lars-Peter leder även gympapass och ska dra i gång träning någon kväll i veckan. För barnen blir det en föreställning med Zillah och Totte i maj. Konst och musik möts i Tone art då tre artister från Dalarna uppträder med musik som konstnärer har fått tolka i sina verk.

Konceptet har varit framgångsrikt i Dalarna och Malin och Lars-Peter hoppas att lokala konstnärer vill ställa ut konst i samband med konserten.

Det bubblar och sjuder av entusiasm när Malin och Lars-Peter berättar om alla möjligheter som finns. De vill skapa en kontinuitet med kulturhändelser i ladan. Men kan de verkligen laga olika soppor till de 15 kvällarna med Soppa på musik?

– Det är faktiskt jag som står bakom sopplagandet. Jag tycker att det är roligt att laga mat, säger Malin som fått en ny kokbok om soppor i julklapp.

Dalmasar med patos

Namn: Malin Sydne, 27 år, och Lars-Peter Larsson, 28 år.

Bor: Enhörna, men kommer ursprungligen från Falun (Malin) och Idre (Lars-Peter).

Yrke: Malin är fotograf och Lars-Peter jobbar i hemtjänsten.

Husdjur: Bostonterriern Miso och snart flyttar även whippeten Sigge in hos paret.

Drömmer om: ”Vi brinner för välgörenhet och siktar på en välgörenhetsgala i framtiden”, berättar Malin.