Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kaptenens känga: "Kul att vi kunde skrälla"

Äntligen fick SSK visa var man står mot söderlagen.– Det var det bästa laget vi har mött den här säsongen, säger lagkaptenen Johan Skinnats efter 4–3-segern borta mot Kallinge-Ronneby.

Det har snackats om söderlagen hit och söderlagen dit. Nu fick äntligen SSK spänna musklerna för första gången den här säsongen när man mötte Kallinge-Ronneby på bortais under onsdagskvällen. Det blev en 4–3-seger för SSK, som nu har inlett allettan med två raka segrar.

– Grymt skönt, jag är jättestolt över grabbarna. Vi visade en härlig lagmoral hela vägen in i mål, säger lagkaptenen Johan Skinnars.

Som väntat var det Kallinge som tog tag i taktpinnen direkt – men SSK höll emot och kunde efterhand komma in i matchen.

– Man får komma ihåg att vi hade 50 mil i benen. Vi var jättenöjda med den första perioden, säger Skinnars.

I den andra perioden kom SSK nästan ut som ett helt nytt lag – om man ser till offensiven. Det tog 2.41 in i perioden innan just Johan Skinnars skickade in ett handledsskott som letade sig in bakom Kallinges målvakt William King.

– Det var viktigt att vi fick det första målet i matchen. Sedan rullade det på för oss.

Den andra perioden var SSK:s helt och hållet. Med en härlig frenesi och kreativitet fick man snurr på anfallsspelet. 1–0 blev 4–0 på tio minuter. Jonas Vidlund hängde snyggt in 2–0 i powerplay. Skinnars gjorde sitt andra mål till 3–0 – när han påpassligt grundlurade William King efter hårt förarbete av Karl Olofsson och Robin Nilsson. 4–0 satte Anton Holm när han tryckte in pucken från slottet.

SSK såg ut att gå mot en säker seger. Men så blev det inte. Kallinge reducerade i powerplay i slutet av den andra perioden. Man reducerade ytterligare en gång i powerplay i början av andra perioden genom Jordan Mayer. Det blev match igen.

Kallinge kom ännu närmare i målprotokollet när Sebastian Magnusson satte 4–3 med fyra och en halv minut kvar. Det blev en ordentlig nerv i matchen och pucken dansade på mållinjen bakom en storspelande Alexander Sahlin både en och två gånger.

Men SSK kunde reda ut stormen.

– Vi sattes verkligen på prov i den tredje perioden. Det här var en stor seger för en hög arbetsmoral. Sättet vi klarade av deras slutforcering är jag belåten med. Nu fick vi en psykologiskt svår bortamatch och pallade trycket säger SSK-tränaren Mats Waltin.

Ni tog väldigt många onödiga utvisningar?

– Det kan jag hålla med om, men vi klarade av det bra ändå, säger Waltin.

Johan Skinnars var inte helt nöjd med domarinsatsen.

– Domaren kom in till oss efteråt och bad om ursäkt. Det är sådant som händer.

Hur bra var Kallinge?

– Det var det bästa laget vi har mött den här säsongen. De hade bra fart och var tunga att möta. Kul att vi kunde komma ner och skrälla lite.

Är det så du känner?

– Det är mycket hajp på söderlagen från journalister och att de ska vara så mycket bättre...

Oavsett vad så stod SSK för en genuin arbetsinsats i 60 minuter och det kommer man långt på i sporten ishockey.