Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kaos - när tränarna rök ihop

Mötet mellan Syrianska och Dalkurd var intensivt och känsloladdat. Till slut rann det över - för lagets tränare.

Från första bolltouchen var lördagens träningsmatch mellan Syrianska och superettanykomlingen Dalkurd en uppskruvad, aggressiv och tät tillställning. Hårda närkamper fanns det långt fler än målchanser.

Och i andra halvlek brast det för lagens tränare.

Dalkurds Predrag Randelovic skadade sig i en närkamp i den 73:e minuten och blev liggande. Syrianskas tränare Bosko Orovic ville att laget skulle spela vidare - medan Dalkurds dito Poya Asbaghi hade en helt annan uppfattning.

Varpå tränarna rök ihop, med ett stort rabalder med nära nog alla spelare och ledare involverade som följd.

Domartrion avvisade båda tränarna, som lämnade matchen utan protester. De tog senare varandra i hand - men hade olika syn på vad som hade hänt.

Asbaghi pekade på en situation tidigare i andra halvlek där spelet bröts när Samuel Akintioye träffades av en boll i veka livet, medan Orovic hävdade att Dalkurdstränare manade sitt lag att spela vidare just då.

– Domaren hade satt nivån på matchen. Vi fick ett spel avblåst för att det låg en spelare. Då kände jag väl att jag ville påkalla domaren, för vi hade en spelare som låg ned. Sedan börjar deras tränare ryta och bli arg på mig. Jag reagerar. Sånt som händer på en fotbollsmatch. Så blir det lite tumult. Det gick över. Det var väl inte hela världen, sade Poya Asbaghi efteråt, och tillade:

– Självklart ska vi inte brusa upp så mycket som vi gjorde. Någonstans måste vi ändå agera som föredömen.

– Det är osportsligt uppträdande. Samuel får en boll mellan benen och de säger fortsätt spela. Så det enda jag säger är "fortsätt spela". Då får jag höra en massa ord. Spelar ingen roll vad. Och då blir jag förbannad, för han använder ord som inte hör hemma på en fotbollsplan. Sedan att jag gör bort mig, det står jag för. Det ska inte ske. Jag har bett om ursäkt inför min grupp redan, sade Syrianskas tränare Bosko Orovic.

Matchen? Den slutade mållös. Syrianska hade en boll inne i den 85:e minuten. Men Bachir Katourgis mål blev bortdömt för offside. Dalkurd hade annars den bästa målchansen, i den 53:e minuten, vilket tvingade Dejan Garaca till en kvalificerad reflexräddning på en nick från Rawez Lawan.

Men överlag var det två försvar som hade hunnit längre än lagens anfallsspel. Det var långt mellan chanserna och för båda lagen handlade fotbollsmatchen mest om kamp, press och fasta situationer.

– Vi gör en okej match. De har en målchans på hela matchen, när vi går bort oss på en frispark. Det är det de har. Offensivt har vi mycket kvar att slipa på. Men defensiven sitter ju oftast och det är det vi har jobbat med, sade Orovic.

Glädjande i Syrianska var att mittbacken Felix Michel, som varit skadeförföljd, spelade 90 minuter.

– Felix löser sin defensiv prickfritt. Hela laget gör det – men Felix gör det fantastiskt bra. Offensivt har vi mer att hämta. Vi ska lösa ett spel, hitta in till mittfältare på fötter. Våga hitta passningar, kombinationsspel även med mittback. Det blir lite för rakt och långt stundtals. En enkel boll som motståndarna vill ha, kommenterade Bosko Orovic.

För Dalkurd fortsätter nyförvärvet från Södertälje FK, Heradi Rashidi, att övertyga. Efter att ha avgjort mot Västerås i senaste matchen tog han på lördagen ensam hand om Dalkurds vänsterkant.

– Han spelade han wingback, en ganska ovan position för honom. Men han gör det jättebra. Han har kvaliteter som gör att han skulle kunna spela där. Jag tycker att han visar upp sig väldigt bra i dag, sade Poya Asbaghi.