Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kaos i säkerhetssalen

 
Gangsterkriget
Visa alla artiklar

Det blev en turbulent inledning på dagens rättegång i Stockholms tingsrätts säkerhetssal. Förhör med vittnen hållna i november framkastades inför rätten från åklagarsidan först i dag, vilket fick försvarssidan att protestera.

– Jag har svårt att frångå tanken att åklagarsidan undandrar material från försvaret, jag är upprörd, sade Fredrik Ungerfält, försvarare åt Södertäljenätverkets utpekade ledare Bernard Khouri, och fortsatte:

– Jag är inte förberedd, min klient är inte förberedd, samtidigt som man ska försvara en klient som åtalats för det allvarligaste brott som brottsbalken känner. Jag har aldrig varit med om något liknande!

Advokat Nils Uggla, som försvarar en av de åtalade, krävde att få ljudbanden till förhören.

Åklagarsidan hänvisade till att polisen har ansvaret till att dessa förhör inte kom med i materialet från början.

Därefter uppstod en mindre incident på läktaren. Tre personer tvingades lämna lokalen eftersom de satt med X-teamtröjor synliga, vilket de ombetts innan rättegången att inte ha synliga.

Därefter återupptogs rättegången som i dag omfattar dubbelmordet den 1 juli 2010, då Yaacoub och Eddie Moussa sköts till döds inne på föreningslokalen Oasen i Ronna centrum. Åklagarna kommer att ägna större delen av dagen åt en fördjupad sakframställan, där de redovisar utredningen i detalj.