Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kaos i klubben – och måltorka för Ishak

Sommaren med U21-landslaget var en saga. Säsongen i Randers har blivit ett uppslitande drama. Mikael Ishak berättar om skandalen som skakat laget – och om framtiden.

Påsken kom lägligt för Mikael Ishak. För med den kom en resa hem till Södertälje och en

paus från röran som heter Randers FC.

– Det är kaos. Jag vet inte om jag någonsin kommer hamna i en sån situation igen, säger anfallaren till LT-sporten.

Situationen? Ett relationsdrama som skakat om både spelartruppen och klubben som helhet. En spelare låg i skilsmässa med sin fru – och i början av mars visade det sig att lagkaptenen inlett ett förhållande med henne.

En historia som varit mycket publik i pressen – och laget har förlorat tre raka matcher sedan den blev känd.

Kaptenen blev av med sin bindel och förpassades till läktaren, medan den andre spelaren lämnat Randers.

– Det har tagit hårt på oss spelare, eftersom det är två profiler som hade behövts på planen. Vi är ju inte FC Köpenhamn och har 19 fantastiska spelare. Vi var väldigt arga och hade ett

väldigt hektiskt möte två dagar senare. Vi fick rensa ut det vi ville säga. Han (ex-kaptenen) har fått höra vad varenda spelare tycker och känner, säger Mikael Ishak.

Hösten var inte mycket lugnare. Då spekulerades det om en förestående försäljning av klubben, men till slut drog sig investerarna ur.

– Laget har svajat lite. Vi har inte kommit upp i nivå, säger Ishak, vars Randers är sex poäng och tre pinnhål ifrån den topp sex-placering klubben siktar på.

Motsägelsefullt nog har den nyblivne 23-åringen hittat lugn i Randers kaos. I femte

proffsklubben sedan flytten från Assyriska 2011 har han redan spelat fler matcher – 50 – än någon annanstans i seniorkarriären.

– Efter Parma, där man nästan fick ringa och fråga när man skulle få pengar, så var det exakt det här jag ville ha. Att gå ned kanske några steg, få speltid och ha lugn och ro. Ironiskt nu när vi har lite kaos i klubben. Men Danmark är väldigt tryggt och det är bra fotboll.

Kontraktet går ut nästa sommar, har ni pratat om en förlängning?

– Jag tror att de har snackat lite löst med min agent (Martin Dahlin). Men de vet själva vad jag har för ambitioner, och det är inte att spela kvar i Superligan. Jag har förhoppningar att spela i en större liga. Sedan beror det på mig också. Jag måste komma upp i nivå igen.

Förra säsongens succé, med 11 ligamål på bara 22 starter, har Mikael Ishak inte kunnat återupprepa.

Han står på fyra ligamål och har inte nätat sedan i november.

Men kanske vände det – för honom och för laget – med två mål i träningsmatchen mot IFK Göteborg på skärtorsdagen.

– Jag har mer att ge. Jag känner inte att jag haft någon säsong där jag fått vara helt skadefri – och fått ut mitt max. Jag saknar en hel säsong på 30, 32 matcher.