Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kaos i klubben – men Sundsvall presterar

Ekonomisk kris i klubben. En coach som hotade med strejk i går kväll.Men på planen lirar Sundsvall – och kommer i storform till Täljehallen i morgon.

Annons

Sundsvallscoachen Tommie Hansson satte ned foten i går. Rejält. Hansson gav klubben ett ultimatum – antingen skulle han få in den sena januari-lönen på kontot, eller så fick laget stå utan coach mot Umeå på kvällen.

Det tog skruv. Hansson fick sina pengar och ledde laget till en 76–62-seger.

Men det här var bara den senaste turen kring Sundsvalls krisande ekonomi. Ett

tag i vintras var skulden hos Kronofogden uppe i över miljonen, uppger Sundsvalls tidning. Och löner ska ha varit sena.

– Jag har läst om det som har skrivits och det stämmer.

Och med min bakgrund som tidigare sportchef i Solna så har jag den uppfattningen att det går inte att bedriva elitverksamhet på det här viset. Det är inte hållbart, man måste ha en bättre organisation, sade assisterande coachen Christer Sjögren till ST.

Men lagets prestationer på plan verkar inte påverkas av de röda siffrorna utanför den. Sundsvall gör en stark säsong och har den senaste månaden klättrat till fjärde plats.

Undantaget förlusten mot EcoÖrebro – då förbundet hade stängt av Sundvalls tre importer på grund av obetalda domaravgifter – har laget sex raka segrar. Senast att besegra Sundsvall: Kings.

– Vi har vunnit två gånger mot dem, men det är ett lag med en hel del vapen. De behöver sina tre importer för att vinna, men Charles Barton och Wiliam Gutenius är också bra spelare. Men djupet i lagen talar för oss. Vårt djup ger dem problem, säger Kings pointguard Skyler Bowlin.

Startfemman gör mest skada för Sundsvall. Vilket blev tydligt i fredags, då kvintetten stod för 71 av 76 poäng. En som hade en bra kväll var just Gutenius, med 20 poäng. Och mot Kings har han snittat mer poäng, 19, än mot något annat lag.

– Han har mördat oss båda gångerna, faktiskt. Ett stor kille som kan skjuta så, och har bra touch – vi måste vara redo för honom. Barton och Baeringsson är de främsta, men när han sätter sina skott öppnar det för andra, säger Skyler Bowlin.