Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kanske gömmer sig en ny Jimi Hendrix i Järna

Svaren lät inte vänta på sig när Kulturskolan genomförde en undersökning för att se hur intresset för att lära sig musik är i Järna. Över 200 barn svarade och anmälde intresse.

Annons

Kulturskolan har velat se över intresset för musikundervisningen i Järna och skickade därför ut massbrev till barn och ungdomar i området. Sedan flera år tillbaka pågår undervisning i bland annat piano, gitarr, cello och slagverk.

– Intresset visade sig vara väldigt stort. Över 200 barn i åldrarna 7 till 12 år anmäldes som intresserade till ett eller flera instrument, säger Urban Lithner, kulturadministratör.

Inför vårterminen nu har flera piano- och gitarrlektioner startats på måndagar och fredagar på Eneskolan i Järna, och Kulturskolan har därför frigjort lärare från Södertälje.

Sedan tidigare arbetar flera lärare någon dag i veckan på Eneskolan och Tavestaskolan i Järna, men efter det stora intresset kan det komma att utökas.

De nystartade lektionerna innebär en ökning av elevplatserna i Järna med 80 procent.

– I princip är allt redan fullbokat och Kulturskolan fortsätter nu att arbeta för ett utökat antal platser i Järna inför höstterminen, säger Urban Lithner.