Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kanske gömmer sig en ny Jimi Hendrix i Järna

Svaren lät inte vänta på sig när Kulturskolan genomförde en undersökning för att se hur intresset för att lära sig musik är i Järna. Över 200 barn svarade och anmälde intresse.

Annons

Kulturskolan har velat se över intresset för musikundervisningen i Järna och skickade därför ut massbrev till barn och ungdomar i området. Sedan flera år tillbaka pågår undervisning i bland annat piano, gitarr, cello och slagverk.

– Intresset visade sig vara väldigt stort. Över 200 barn i åldrarna 7 till 12 år anmäldes som intresserade till ett eller flera instrument, säger Urban Lithner, kulturadministratör.

Inför vårterminen nu har flera piano- och gitarrlektioner startats på måndagar och fredagar på Eneskolan i Järna, och Kulturskolan har därför frigjort lärare från Södertälje.

Sedan tidigare arbetar flera lärare någon dag i veckan på Eneskolan och Tavestaskolan i Järna, men efter det stora intresset kan det komma att utökas.

De nystartade lektionerna innebär en ökning av elevplatserna i Järna med 80 procent.

– I princip är allt redan fullbokat och Kulturskolan fortsätter nu att arbeta för ett utökat antal platser i Järna inför höstterminen, säger Urban Lithner.