Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Känns så jävla rätt"

Syrianska fick sin drömvärvning.
För Sharbel Touma kommer hem och får leva sin dröm.

Ryktena om Sharbel och Syrianska har gått länge, men nu är det klart. Den 31-årige mittfältaren är tillbaka i Syrianska, 16 år efter debuten i Syrianskas A-lag. Resan har gått via Djurgården, AIK, Halmstad, Twente och Borussia Mönchengladbach, men nu är Sharbel tillbaka – och inte för att varva ned.

– I slutet på min karriär ville jag göra något som känns rätt och det här är ett val som känns så jävla rätt. Allt stöd jag fått från mitt folk, från föreningen och den kärlek jag kände på festen när det presenterades gör att det känns otroligt, säger Sharbel.

Just kärleken lär betyda extra för Sharbel. Han lämnade en gång Djurgården för AIK, ett byte som var så impopulärt bland Djurgårdsfansen att de inte blev nöjda ens när Sharbel kom tillbaka till Djurgården inför förra säsongen.

– Det har varit många turer i min karriär. Det har varit en resa på 16 år och i bland känner jag mig gammal i yrket. Samtidigt brinner jag verkligen för att spela i Syrianska och hjälpa de unga spelarna att utvecklas. Det är det som är fantastiskt, förut var Syrianska en klubb man kunde ta klivet till allsvenskan i från, nu är Syrianska en klubb som lockar till sig spelare, nu är Syrianska en klubb där man kan ta klivet ut i Europa

i från, säger Sharbel.

Syrianskas ordförande Andreas Temiz är förstås överlycklig för att Sharbel skrivit på ett tvåårskontrakt, men Temiz ser längre än så.

– Som vi ser det är Sharbel en av de bästa offensiva spelarna i Sverige, det är en efterlängtad spelare för oss. Någon gång kommer Sharbel att sluta spela, men han har sin framtid i klubben, säger Temiz.

Läs mer i måndagens papperstidning.