Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Känns inte okej att agera kommunal mjölkko i min hyresetta

I början på veckan kunde vi läsa att Telge bostäder tjänar storkovan på sina hyresgäster och att Hyresgästföreningen tycker detta är bra med motiveringen att det är viktigt att det byggs nya hyresbostäder.

2011 kunde man läsa i LT att Telge bostäder överförde ekonomiska överskott i sin kassa till Telge AB som gick till kommunens "kärnverksamheter". Jag skulle gärna vilja veta hur det står till med just den saken i dag sex år senare. Är det fortfarande så att vi hyresgäster betalar en slags "dubbelskatt" här i stan för att finansiera både det ena och det andra?

Är ett eventuellt överskott från Telge bostäder 2017 öronmärkta för nybyggnation av hyresbostäder? Man blir väldigt nyfiken.

Känns inte helt okej att tvingas agera liten kommunal mjölkko i min hyresetta om villaägarna och bostadsrättsinnehavarna slipper ifrån. Liksom.

Ankan

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare