Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kängan mot spelbolaget – och matchfixning

Förra säsongen stoppades spel på såväl Assyriska och Syrianska som AFC. ”En chock”, sade Özcan Melkemichel, som höll ett hyllat tal om matchfixning på upptaktsträffen.

Syrianskaikonen och nuvarande AFC United-tränaren Özcan Melkemichel skickade på upptaktsträffen en hård passning till Svenska spel, som stoppade spel på bland annat AFC United förra säsongen.

– Jag tycker att det var en chock. Hur de resonerar kring det har jag ingen aning om. Men jag vet att det har pratats mycket om det efteråt – det finns ingenting som jag ser inte stämmer i AFC som inte stämmer. Varken eller i spelartruppen eller kring klubben. Skjuter man från höfterna, förlåt Svenska spel. Men säger man så, då får man fan visa något konkret. Man kan inte skada en klubb på det sättet. Då ska man ha mer att stå för, sade Özcan Melkemichel.

Tränarprofilen berättar att han tog upp ämnet på lagets träningsläger i turkiska Side.

– Jag tycker att det är en oerhört viktig grej. Det är något som vi måste ta bort från svensk fotboll, absolut. Vi vet ju att det förekommer, men det är viktigt att vi aktivt vågar prata om det. Och våga stå för det, att vi inte vill ha det inom vår fina sport.

Under ett en timme långt möte visade det sig enligt Özcan Melkemichel att ett par spelare hade blivit uppsökta av matchfixare.

– Det viktigaste är att man vågar anmäla dem som förstör för fotbollen, sade Özcan Melkemichel och rev ned applåder på upptaktsträffen.