Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

#kandulova rullar vidare – men folkomröstning om Järnas framtid kan ingen lova

 
Kommunvalet 2018 Södertälje
Visa alla artiklar

Frågan om Järna som egen kommun väcks i en fråga i LT:s valtjänst #kandulova. Men inget av de sju partier som har svarat utlovar en folkomröstning.

Anmäl text- och faktafel

Frågor och svar fortsätter att komma in på lt.se/kandulova, där vem som helst får ställa sin egen fråga till politikerna i Södertälje, Nykvarn och landstinget.

En fråga som sju av nio Södertäljepartier har svarat på är denna: ”Kan du lova att Järna och södra kommundelarna ska få rösta om att bli egen kommun? Politikerna i Södertälje stad klarar i dag inte av att se utanför stadsgränsen.”

Men en folkomröstning verkar inte stå högt på dagordningen. Alla partier svarar nej.

”Vi tror att det vore helt fel väg att gå om de södra kommundelarna bryter sig ur och bildar en egen kommun. Det vore skadligt både för Södertälje och för de södra kommundelarna. Vi är starkare tillsammans”, skriver Boel Godner (S).

”Det är viktigt att vi håller ihop. Men kritiken att vi politiker inte klarar av att se utanför stadsgränsen är viktig att ta på allvar”, svarar David Winerdal (KD).

Gå in på lt.se/kandulova och skriv in den fråga du vill ha svar på!