Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kandidat 9: Bragdartad seger

De kom ”bara” trea i 15-manna-SM. Ändå gjorde klubben sin bästa säsong någonsin.

Annons

Södertälje Rugbyklubb - Rugby

De kom ”bara” trea i 15-manna-SM. Ändå gjorde Södertälje Rugbyklubb sin bästa säsong någonsin.

För SRK blev svenska mästare i sjumannarugby efter finalvinst mot Göteborg i Borås. Det var logiskt egentligen efter att SRK slut-at trea och tvåa åren innan.

– Vi skojade lite om att vi var tvungna att ta oss till final i år för då skulle vi vinna. Vi skämtade en del om det, men samtidigt var det seriöst också, sa tränaren Christopher Nilserius till LT efter guldet.

I spelet i 15-manna gick dock SRK inte hela vägen. Men det fanns en bragdartad insats på väg till det slutliga bronset. Segern över Exiles den 13 juni. Det betecknades snabbt som den största segern i Södertälje Rugbyklubbs historia. SRK hade i det första mötet under säsongen fått stryk med 0–45.

Men hemma på Brunnsängs IP lyckades SRK med det omöjliga.

Publiken på Brunnsängs IP stod upp och applåderade hemmaspelarna, som svarade med att göra vågen.

– Det här är det sjukaste jag varit med om. Och det absolut bästa i rugby- sammanhang, sa SRK-spelaren Fredrik Enstad (lilla bild-en) som var den avgjorde den mycket dramatiska tillställningen. Stockholmarna ledde med 28–33 i slut- minuterna när Enstad lyckades rinna igenom och göra försök. Han sparkade sedan hem de två extrapoängen för skrällsegern.

SRK hoppades sedan att gå till SM-final men fick nöja sig med brons. LT

Telgebragden

Det är snart dags att dela ut Telgebragden 2015 och det är hög tid att presentera kandidaterna. Närmaste dagarna kommer alla nominerade dyka upp på LT.se. Vilken är din favorit? Skriv en kommentar. Tänk på att Södertälje Kings inte kan vinna igen – trots SM-guldet 2015.