Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kandidat 7: MVP och ledde Kings till guld

Han kom tillbaka till Kings - och gjorde succé igen.

John Roberson - Roberson

Efter två SM-guld med Södertälje Kings lämnade John Roberson Kings för spel i Ungern. Men det varade inte länge. I stället kom han tillbaka till Kings igen. Och vilken succé det blev – igen.

John Roberson var den solklara stjärnan till- sammans med de två tidigare årens MVP Toni Bizaca.

Under slutspelet var John Roberson ostoppbar. Lägg bollen i händerna på amerikanen, och bra saker kommer att hända. Och det var precis det som hände. Stundtals var han helt dominant ute på golvet när han visade upp sig från sin bästa sida och var näst intill ostoppbar.

I finalserien mot Uppsala snittade Roberson 16,8 poäng, något färre än under grundserien, där- emot stod han för fler assister.

Det var få som blev för-vånade över att Roberson välförtjänt fick priset som basketligans mest värde- fulla spelare (MVP).

Efter det tredje raka guldet hoppades Kings kunna behålla Roberson.

Men den franska klubben Elan Chalon smet emellan och erbjöd point guarden ett kontrakt.

Steget från basketligan till franska ligan blev inte några problem. Under hösten har han lett sitt Chalon till framgångar i både inhemska ligan och i Europe cup. Samma turnering som Kings just nu göra stor succé i med ett till stora delar helt nytt lag som är i jakten på klubb-en fjärde raka SM-guld. LT

Telgebragden

Det är snart dags att dela ut Telgebragden 2015 och det är hög tid att presentera kandidaterna. Närmaste dagarna kommer alla nominerade dyka upp på LT.se. Vilken är din favorit? Skriv en kommentar. Tänk på att Södertälje Kings inte kan vinna igen – trots SM-guldet 2015.