Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kandidat 6: En av ligans bästa – igen

Han blev inte ligans MVP. Men han kunde lika gärna ha blivit det. Framför allt om Kings inte hade haft John Roberson.

Toni Bizaca - basket.

Toni Bizaca var återigen en superviktig nyckel för att Södertälje Kings skulle kunna ta sitt tredje raka SM-guld. Även om det inte alltid syntes i statistiken. Men det fanns en förklaring: Toni Bizaca spelade sjuk under finalserien mot Uppsala. Han åkte på en förkylning som började i semifinalserien mot Sundsvall – en serie som Bizaca ändå avgjorde med 27 friska poäng.

I match ett i finalserien dominerade den kroatiske jätten igen. Men i match två och tre var han inte sitt rätta jag.

Kings vann som bekant ändå och laget hade inte varit i final om det inte vore för sin stjärna. Toni Bizaca var en av ligans bästa spelare. Match efter match. Kväll efter kväll.

SBBK:s klubbdirektör Robban Andersson sa det bäst när Bizaca skrev på för ytterligare två år i somras.

– Han är ju egentligen för bra för den svenska ligan, eller i alla fall lite åt det hållet. Hans offensiva verktygslåda är imponerande. Han är en bra skytt, snabb, skapar lägen åt andra och drar åt sig mycket uppmärksamhet. Han har en offensiv arsenal som är otroligt bra. Sedan är han en viktig person även utanför planen. En ledare, sa Andersson då.

Coach Vedran Bosnic uppskattar också sin guldklimp:

– Det är en spelare som kan lyfta laget och hjälpa oss vinna matcher.

Telgebragden

Det är snart dags att dela ut Telgebragden 2015 och det är hög tid att presentera kandidaterna. Närmaste dagarna kommer alla nominerade dyka upp på LT.se. Vilken är din favorit? Skriv en kommentar. Tänk på att Södertälje Kings inte kan vinna igen – trots SM-guldet 2015.