Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kandidat 5: Sensationellt brons till ridklubben

De skulle inte ens ha varit med i finalen – väl där red SRK till sig ett sensationellt SM-brons i laghoppning.

Annons

Södertälje ridklubb - ridsport.

Vägen till finalen i Falsterbo Horse Show i somras var dramatisk. Södertälje Ridklubb slutade nia i semifinalen och ett besviket lag gick inte vidare som ett av åtta lag. Men Bollnäs, som slutade åtta, lämnade walk over och SRK fick en friplats i finalen, eller som lagledaren Emelie Ek uttryckte det:

– Vi halkade verkligen in här på ett bananskal.

Men det som gör prestationen än mer anmärkningsvärd är den knappa tiden som Emelie Ek fick på sig att överhuvudtaget få ihop ett lag på så kort varsel eftersom beskedet om Bollnäs kom så pass sent. Många av ryttarna som tävlat under grundsäsongen hade andra planer eftersom de trodde att SRK inte skulle vara med i finalen.

– Jag började ringa runt till ryttarna, vi försökte få hem Ulrika (Karnéus) från Tyskland men hon skulle inte hinna med transporten, jag kollade med Elin Larm men hennes häst var för osäker i tävlingssammanhang. Men till slut i torsdags klockan 22 fick jag ett ja från Linda Heed, berättade Ek för LT.

Heed uträttade inga stordåd – men:

– Linda Heeds medverkan var avgörande, alla andra kunde rida lite lugnare och utan press, sa Ek.

I laget deltog även under säsongen: Lina Ling-Vannerus, Julia Andersson, Amanda Gullström, Caroline Frisch, Pontus Lidsell och Marlene Lindblad.

Telgebragden

Det är snart dags att dela ut Telgebragden 2015 och det är hög tid att presentera kandidaterna. Närmaste dagarna kommer alla nominerade dyka upp på LT.se. Vilken är din favorit? Skriv en kommentar. Tänk på att Södertälje Kings inte kan vinna igen – trots SM-guldet 2015.