Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kandidat 4: Tog SM-guld trots brant uppförsbacke

Skadan störde uppladdningen. Det spelade ingen roll. Vinko Paradzik säkrade 2015 karriärens nionde SM-guld.

Vinko Paradzik - simhopp.

Södertäljesonen Vinko Paradzik hade ett blandat 2015 – kanske överskuggades mycket av tråkigheterna i samband med VM, där han var uttagen men stoppades av landslagsledningen av disciplinära skäl, sedan han försovit sig och missat en samling.

Men Vinko visade tidigare under året återigen att han är en av landets bästa simhoppare när han tog sitt nionde SM-guld, trots en motig tävling och en irriterande handskada. Han hade dessutom besviket fått se sig slagen på tremeterssvikten, där det ”bara” blev ett SM-silver. Han låg länge efter ledaren i tävlingen på en meter, men hämtade i kapp försprånget och lyckades försvara sitt guld från året innan på samma höjd. Till slut vann han med över 40 poängs marginal.

– Jag har tagit åtta SM-guld tidigare, men det här är nog ett av de skönare hittills. En stor applåd till mig själv. Att ha tagit mig igenom den här uppförsbacken ger självförtroende för framtiden, sade Vinko Paradzik till LT efter tävlingen.

– Jag har en vinnarskalle och hatar att förlora. Det bara är så. Jag har haft den inställningen att jag inte ska kunna skylla på min skada, sade han och tillade:

– Med den lilla träningen som jag haft så måste jag vara nöjd.

Vinko lyckades dock inte med sitt mål att ta sig till final på någon av höjderna på EM senare under året.

Telgebragden

Det är snart dags att dela ut Telgebragden 2015 och det är hög tid att presentera kandidaterna. Närmaste dagarna kommer alla nominerade dyka upp på LT.se. Vilken är din favorit? Skriv en kommentar. Tänk på att Södertälje Kings inte kan vinna igen – trots SM-guldet 2015.