Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kandidat 3: Kringelkast gav landslagsplats

Det var med 78,25 han vann Kringelkastet och det var med 78,25 han sedan blev tvåa i en internationell tävling i Lettland. Här är kandidat 3 som är aktuell för Telgebragden 2015.

Annons

Gabriel Wallin - Friidrott

78,25. De siffrorna sammanfattar Gabriel Wallins säsong suveränt.

Det var med 78,25 han vann Kringelkastet och det var med 78,25 han sedan blev tvåa i en internationell tävling i Lettland.

Men den anmärkningsvärda insatsen var den i Kringelkastet.

För det var nämligen Södertäljesonens årsdebut. Och 78,25 var ingen lyckträff från ovan. Södertälje IF-kastaren hade fem kast över 75 meter.

– Jag tror faktiskt att detta är min bästa debut någonsin. Fem kast över 75 meter har jag nog aldrig haft i någon tävling tidigare, sa 33-åringen till LT efteråt.

78,25 resulterade i en landslagsplats i lag-EM där Wallin slutade sjua.

Wallin hade ändrat på ansatsen inför säsongen – från en sjustegsrytm till en femstegsrytm.

– Jag försöker följa världsrekordhållaren Jan Železnýs råd – att man inför varje säsong ska ändra på något, sa Gabriel Wallin som har brottats med skadeproblem.

Men det hindrade inte honom från att ställa upp i SM för att försöka försvara sitt SM-guld.

Wallin kunde dock inte göra sig själv rättvisa och fick nöja sig med ett brons efter bara två godkända kast. Det första, som mätte 74,68, blev det längsta och räckte till brons.

– Jag har tagit många SM-medaljer och vissa gånger har jag varit väldigt bitter efteråt, men den här gången gjorde jag vad jag kunde och fick ut allt som gick i en knepig situation.

Telgebragden

Det är snart dags att dela ut Telgebragden 2015 och det är hög tid att presentera kandidaterna. Närmaste dagarna kommer alla nominerade dyka upp på LT.se. Vilken är din favorit? Skriv en kommentar. Tänk på att Södertälje Kings inte kan vinna igen – trots SM-guldet 2015.