Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kandidat 2: SM-silver i tung gren

Förhållandena var inte optimala. Det var blåsigt och stormigt. Men prestationen räckte till SM-silver - och en nominering till Telgebragden.

Albert Petersson- Kanot

Visserligen vann han sitt första guld på senior-SM redan 2014 – men det var i K1 5 000 meter, en kanonprestation naturligtvis men grenen är inte fullt lika prestigefylld som klassiska K1 1000 meter. Och det var i den grenen som Södertäljes urstarke kanotist utmärkte sig en sommardag i fjol.

Förhållandena var inte optimala. Det var blåsigt och stormigt.

Men Albert Petersson trivdes. Han drog stenhårt, försökte en fräckis och gick i från. Med 300 meter kvar låg Södertäljekanotisten i ensamt majestät.

– Då kände jag att det kan nog kanske bli guld, sa Albert till LT efteråt.

Men krafterna tröt och Petersson blev omkörd i slutet. Men det var inte vem som helst som besegrade honom. Det var partnern i K2 Joakim Lindberg som lyckades vinna med en halv kanotlängd.

– Det var faktiskt lite roligt att det var han, erkände Albert.

Men han tyckte ändå att silvret smällde högre än guldet sommaren innan.

– Jag är skitglad och stolt över silvret. Det är nog min största medalj i karriären, sa han om höjdpunkten under fjolåret som annars innehöll flera godbitar.

Bara på SM-tävlingarna i Nyköping blev det två medaljer till, varav ett skrällsilver i K2 5000 meter tillsammans med 45-årige (!) Mattias Thernström .

Petersson svarade sedan för en fin avslutning på säsongen, med inte mindre än tre pallplatser på Höst-regattan i Jönköping.

Telgebragden

Det är snart dags att dela ut Telgebragden 2015 och det är hög tid att presentera kandidaterna. Närmaste dagarna kommer alla nominerade dyka upp på LT.se. Vilken är din favorit? Skriv en kommentar. Tänk på att Södertälje Kings inte kan vinna igen – trots SM-guldet 2015.