Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kandidat 1: VM-tvåa och dubbla SM-guld

Det är inte många som var starkare i världen 2015. Här är kandidat 1 som är nominerad till Telgebragden 2015.

Emelie Pettersson - Styrkelyft

Det är inte många som var starkare i världen 2015 än Södertälje Atletklubbs Emelie Pettersson. En, närmare bestämt. Amerikanskan Bonica Lough. Det var det enda som den 35-åriga Grödingetjejen hade ovanför sig i resultatlistan efter att den tyngsta viktklassen i VM i styrkelyft avgjorts.

Målsättningen från början var att förbättra sina egna svenska rekord. Medaljtankarna fanns – men ganska långt bak i huvudet.

– Jag hade ju hoppats innan, men det är svårt att veta exakt vad de andra kommer att göra. Men det kändes riktigt bra redan efter knäböjen, sa Emelie Pettersson till LT.

Åt amerikanskans 615,5 kilo gick som sagt inget att göra. Och Emelie låg ett tag faktiskt ”bara” på delad bronsplats och var 17,5 kilo bakom taiwanesiskan Su Fang-Yun. Men de två följ-ande grenarna var Emelies favoritgrenar, framför allt bänkpressen.

Totalt hamnade hon på 547,5 kilo, 7,5 mer än bronsmedaljören Su Fang-Yun.

– Jag är jättenöjd. Det var nya svenska rekord i alla grenar och ett nytt rekord totalt med 37,5 kilo. Jag är så himla glad. Det är en surrealistisk känsla. Är det verkligen jag som gjort det här? Det känns fantastiskt, sa Emelie.

Det var naturligtvis ingen överraskning sedan att Emelie Pettersson följde upp med dubbla SM-guld under SM-veckan i Sundsvall. Hon tog då hem klassiskt styrkelyft och bänkpress. Det var fjärde året i rad som hon tog dubbla SM-guld i grenarna.

Telgebragden

Det är snart dags att dela ut Telgebragden 2015 och det är hög tid att presentera kandidaterna. Närmaste dagarna kommer alla nominerade dyka upp på LT.se. Vilken är din favorit? Skriv en kommentar. Tänk på att Södertälje Kings inte kan vinna igen – trots SM-guldet 2015.