Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kända kriminella i tumult med polis

Flera polispatruller ryckte ut till pendeltågsstationen på Bangatan natten mot lördag. Bakgrunden ska ha varit att flera för polisen kända kriminella bråkade med en taxichaufför.

Annons

Klockan var halv tre på lördagsmorgonen när polisen ingrep på Södertälje central på Bangatan i centrum. Polis på plats fick veta att de tre männen blev aggressiva när taxichauffören talade om att han inte kunde köra dem eftersom han var på väg till en kund.

En av de tre männen hotade taxichauffören verbalt samt att när taxichauffören åkte i väg kastade någon av de tre en sten mot och på taxibilen, uppger polisen. Polisen skrev anmälan angående skadegörelse samt hot mot tjänsteman.

För Södertäljepolisen är de tre personerna välkända kriminella. Totalt fyra polispatruller anlände. Då ska visst tumult ha uppstått efter att en person uttalat okvädningsord och hot mot polisen. En 21-åring greps av polisen.

- En av personerna på platsen var lite väl utåtagerande och bröstade upp sig lite för mycket mot polisen, han omhändertogs misstänkt för hot och  våld mot tjänsteman alternativt försök till våld mot tjänsteman, säger Johan Sjöholm, stationsbefäl i Södertälje.

Strax innan ska det även ha varit bråkigt inne på Kebabpalatset på Järnagatan. Men om den händelsen hänger samman med det på Bangatan är i nuläget oklart.