Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kan Malbas rubba Kings i kväll?

Fyra raka förluster. Den senaste med 25 poäng. Nu måste Malbas hitta ett sätt att vinna tre av fyra mot Kings.– Ingen utom vi tror att vi har en chans i någon match, säger Malbas coach Henrik Svensson.

Liganykomlingens coach skönmålar ingenting. Det finns inte heller någon anledning.

Malbas hade aldrig chans-en i den första kvartsfinalen.

– Det var en dålig match av oss. Tråkigt att vi kommer ut skärrade. Som nybörjare på plan. Slutspelsnybörjare, säger Malbas coach Henrik Svensson.

Kings intensitet i försvar tycktes skaka om gästerna, som i Täljehallen gav bort bollen hela 21 gånger.

– Egentligen borde vi inte bli överraskade. Vi vet att Kings spelar försvar på det sättet. Men det kändes som om vi blev det, säger Svensson.

Nu är Malmölaget redan i ett prekärt läge. Efter att ha förlorat säsongens fyra första

möten med Södertälje måste Malbas nu i stället vinna tre av fyra matcher.

Med start i kväll.

– Det vore den största sensationen på länge. Nu måste vi ta revansch på oss själva, säger Svensson.

Malbas fick – bortsett från ett par treor av Fredrik Larsson – bara normal produktion från Carl Engström. Den förre Kingscentern sköt 23 poäng på 15 skottförsök – och satte på egen hand flera Södertäljespelare i smärre foulproblem.

– Han har gått framåt och växt in i rollen. Vi behöver honom mer än vad Södertälje gjorde, säger Svensson, som pushade sina spelare att mata Engström med bollar nära korgen.

Men samtidigt störde Kings andra delar av Malbas anfall – och under matchens tre inledande perioder sköt Malbas lågprocentigt under korgen.

Och i försvar identifierar Engström en ganska uppenbar nyckel inför den andra kvartsfinalen.

– Vi behöver vara bättre på att få stopp på Chris Czerapowicz och Toni Bizaca. Vi måste spela tuffare och tajt-are mot dem, säger han.

Czerapowicz och Bizaca stod för 43 av Kings poäng i Täljehallen i måndags.

– Men de har många andra spelare också. Kings är bra på varje position, säger Engström, som senast också fick se guarden Dino Pita dra i 13 poäng.

Vedran Bosnic har samma lag som i första kvartsfinalen. Nick Spires har börjat med vissa basketövningar, men väntar ännu på klartecken att träna fullt ut och spela matcher.

Malbas saknar också en center: unge Tobias Sjöberg, som drabbats av körtelfeber.

– Andra matchen kommer att avgöra mycket i den här serien. Kan vi ta den blir det mycket enklare för oss, säger Kingscoachen Bosnic.

SM-slutspelet så här långt

Kings–Malbas

1–0 i matcher. Kings inledde med en odiskutabel 90–65-seger. Defensivt höll de regerande mästarna Malbas viktige guard Darion Rackley på fyra poäng – tio under hans säsongssnitt.

Borås–Nässjö

1–0 i matcher. Ett Borås utan Omar Krayem hade inga problem i match ett.

Norrköping–Sundsvall

1–0 i matcher. Sundsvalls turnovers sänkte laget i första mötet. Måste studsa tillbaka hemma i kväll.

Luleå–Uppsala

1–1 i matcher. Artar sig till en dramatisk matchserie. Luleå tappade första matchen hemma – med åtta sekunder kvar. I går var Uppsala på vippen att vända ett underläge med 18 poäng, men Luleå vann till slut med 95–90.