Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kan Malbas rubba Kings i kväll?

Fyra raka förluster. Den senaste med 25 poäng. Nu måste Malbas hitta ett sätt att vinna tre av fyra mot Kings.– Ingen utom vi tror att vi har en chans i någon match, säger Malbas coach Henrik Svensson.

Annons

Liganykomlingens coach skönmålar ingenting. Det finns inte heller någon anledning.

Malbas hade aldrig chans-en i den första kvartsfinalen.

– Det var en dålig match av oss. Tråkigt att vi kommer ut skärrade. Som nybörjare på plan. Slutspelsnybörjare, säger Malbas coach Henrik Svensson.

Kings intensitet i försvar tycktes skaka om gästerna, som i Täljehallen gav bort bollen hela 21 gånger.

– Egentligen borde vi inte bli överraskade. Vi vet att Kings spelar försvar på det sättet. Men det kändes som om vi blev det, säger Svensson.

Nu är Malmölaget redan i ett prekärt läge. Efter att ha förlorat säsongens fyra första

möten med Södertälje måste Malbas nu i stället vinna tre av fyra matcher.

Med start i kväll.

– Det vore den största sensationen på länge. Nu måste vi ta revansch på oss själva, säger Svensson.

Malbas fick – bortsett från ett par treor av Fredrik Larsson – bara normal produktion från Carl Engström. Den förre Kingscentern sköt 23 poäng på 15 skottförsök – och satte på egen hand flera Södertäljespelare i smärre foulproblem.

– Han har gått framåt och växt in i rollen. Vi behöver honom mer än vad Södertälje gjorde, säger Svensson, som pushade sina spelare att mata Engström med bollar nära korgen.

Men samtidigt störde Kings andra delar av Malbas anfall – och under matchens tre inledande perioder sköt Malbas lågprocentigt under korgen.

Och i försvar identifierar Engström en ganska uppenbar nyckel inför den andra kvartsfinalen.

– Vi behöver vara bättre på att få stopp på Chris Czerapowicz och Toni Bizaca. Vi måste spela tuffare och tajt-are mot dem, säger han.

Czerapowicz och Bizaca stod för 43 av Kings poäng i Täljehallen i måndags.

– Men de har många andra spelare också. Kings är bra på varje position, säger Engström, som senast också fick se guarden Dino Pita dra i 13 poäng.

Vedran Bosnic har samma lag som i första kvartsfinalen. Nick Spires har börjat med vissa basketövningar, men väntar ännu på klartecken att träna fullt ut och spela matcher.

Malbas saknar också en center: unge Tobias Sjöberg, som drabbats av körtelfeber.

– Andra matchen kommer att avgöra mycket i den här serien. Kan vi ta den blir det mycket enklare för oss, säger Kingscoachen Bosnic.

SM-slutspelet så här långt

Kings–Malbas

1–0 i matcher. Kings inledde med en odiskutabel 90–65-seger. Defensivt höll de regerande mästarna Malbas viktige guard Darion Rackley på fyra poäng – tio under hans säsongssnitt.

Borås–Nässjö

1–0 i matcher. Ett Borås utan Omar Krayem hade inga problem i match ett.

Norrköping–Sundsvall

1–0 i matcher. Sundsvalls turnovers sänkte laget i första mötet. Måste studsa tillbaka hemma i kväll.

Luleå–Uppsala

1–1 i matcher. Artar sig till en dramatisk matchserie. Luleå tappade första matchen hemma – med åtta sekunder kvar. I går var Uppsala på vippen att vända ett underläge med 18 poäng, men Luleå vann till slut med 95–90.