Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kan jag säga upp kommunen?

Jag är en man som har cerebral pares. Jag har hjälp två timmar varje dag från kommunen.

Det fungerar jättedåligt. Personalen sköter inte sitt jobb och jag trivs inte med de flesta av dem. Jag fattar ej varför jag inte får en assistent.

Jag var på ett möte nyligen angående att jag vill få hjälp av ett assistansbolag i stället för av kommunen. Kommunen säger att jag är för frisk för att få ha assistans. Jag tycker att det är orättvist. Jag vill kunna välja vem som ska hjälpa mig.

Jag bor i en lägenhet där mitt namn alltid stått på hyreskontraktet. För ett par år sedan stod plötsligt kommunens namn på hyreskontraktet i stället för mitt. Ingen hade frågat mig om det var okej. För mig är det viktigt att det är jag själv som står på hyreskontraktet.

Jag funderar om man kan säga upp kommunen innan man söker assistans. Eftersom lägenheten numera står i kommunens namn kan det bli svårt för mig att bo kvar och ha assistenter i stället.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel