Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kan jag få milersättning när skoltaxin inte kommer?

Bästa utbildningsdirektör Monica Sonde, förstår att det är kaos på jobbet. Förstår att det är mycket för dig och dina kollegor nu. Hoppas ni förstår att vi som föräldrar, som inte fått svar på varför ingen skoltaxi kommer, haft kaos vi också – 24 timmar om dygnet. Jag, mitt barn, hans skolkamrater samt deras föräldrar är smått förtvivlade.

Vi får inget svar av dig. Inget svar av kommunens skoltaxihandläggare Tomas Lund. Inget svar av Samtrans. Och här står mitt barn.

Jag har mejlat Tomas Lund. Inget svar då heller. Men kanske om jag ber dig om ersättningsdokumentet för milersättning, då jag nu tvingats köra Simon, samt en klasskamrat, till och från skolan. Ersättningen kommer även att gälla för hela december – skoltaxin funkade inte då heller.

Simons mormor lyckades få prata med utbildningskontorets ekonomichef Jörgen Alm (som vi vill tacka för ett väldigt bra och empatiskt bemötande). Jörgen Alm fick ta det samtalet då du Monica Sonde, som utbildningsdirektör och ansvarig i denna soppa, hade gått för dagen.

Det är i och för sig inget isolerat agerande från din sida att inte vara anträffbar – kommunens ansvariga, är generellt svåra att nå ändå, det är allmänt känt.

Det är i och för sig inget isolerat agerande från din sida att inte vara anträffbar – kommunens ansvariga, är generellt svåra att nå

Så, summa summarum. När kan jag vänta mig att Simon ska få komma till skolan? Ser på kommunens hemsida att de nya turerna, inklusive hållplatser och tider, ska börja rulla på måndag 22 januari.

Jag vill följa skollagen som vårdnadshavare, då det är skolplikt. På tal om det: hur föreslår du att skolan registrera min sons frånvaro?

Min son vill gå i skolan. Men för att kunna gå i skolan behöver han skolskjuts.

Kristina

Simons mamma

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare