Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kampanj ska rädda Blodcentralen

Nätverket Tillsammans för Södertälje fortsätter lyfta fram positiva saker i staden. Nästa vecka drar de i gång sin blodkampanj ”#allasblodärlikarött”.

Johanna Persdotter och Erik Karlberg vill uppmärksamma vikten av att ge blod och gör det genom nätverket ”Tillsammans för Södertälje” där de båda är aktiva.

– Vi såg i LT att Blodcentralen i Södertälje var nedläggningshotad och drog därför i gång den här kampanjen. Det är viktigt att Blodcentralen blir kvar, säger Johanna Persdotter och får medhåll av Erik Karlberg:

– Vi vill bidra till att öka antalet givare. Det finns säkert många som inte ens vet att den finns här i stan.

Kampanjen pågår måndag till torsdag kommande vecka. Erik Karlberg som själv kommer att ge blod för första gången säger att det är en grundläggande sak.

– De allra flesta kan ge blod – det är något vi har gemensamt, säger han.

De berättar att alla människor någon gång kommer att behöva någon annans blod och då är det viktigt att alla ger så att det finns.

– Samtidigt vill vi påminna om att alla människors blod är rött. Vi vill visa att vi kan enas i lokalsamhället och att ge blod är en viktig medmänsklig fråga, säger Johanna och fortsätter:

– Vi hoppas att alla som ger blod nästa vecka ska ta en bild på sig själva med hashtagen ”#allasblodärlikarött” och lägga upp den på sina sociala medier.