Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kampanj mot hedersbrott

Polisens nya kampanj ska få fler att våga anmäla hedersbrott. I Södertälje är den typen av anmälningar väldigt få men polisen tror att det finns ett stort mörkertal.

Ungdomar som blir kränkta, inlåsta, hotade eller misshandlade uppmanas kontakta polisen. Det är kärnan i polisens nya informationskampanj om hedersrelaterade brott, som är en fortsättning av höstens kampanj om brott i nära relationer.

Den nya kampanjen kommer att pågå mellan den 25 februari och 14 mars.

– Det är en riktigt bra kampanj som jag absolut tror kommer att leda till en ökning av anmälningar mot hedersrelaterade brott. Jag är övertygad om att det i  dag finns ett stort mörkertal, säger Joakim Odell, kriminalkommissarie på Södertäljepolisen.

Hittills har anmälningar om hedersbrott varit få i Södertälje.

– Det beror dels på att när en brottsanmälan väl görs händer det att den som råkat ut för brottet inte berättar fullt ut vad som hänt. Dels är hedersrelaterade brott relativt nytt för oss och vi har ännu inte de rätta verktygen för att kunna ställa de rätta frågorna. Därför utbildas vi för att bli bättre på det, förklarar Joakim Odell.