Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kameror kan ge svar om broolyckan

Det finns i nuläget inget som tyder på att tekniska fel på bron eller varningssystemen skulle ligga bakom olyckan. Kanske kan bilder eller film från bron ge svar på vad som hände.

Det är trafikverket som har ansvar för Motorvägsbron i Södertälje, som de öppnar på uppdrag av Sjöfartsverket. Under lördagsmorgonen och förmiddagen hade Trafikverketservicefolk på plats för att laga och testköra anläggningen. Men det fanns inget som visade på något ovanligt, säger Trafikverkets presskommunikatör Katarina Wolffram.

– De har testat ljud, ljus och bomfällning men allt tycks ha fungerat som det ska. Det enda fel vi sett är att bommen var trasig och det tyder ju på att även den fungerade vid olyckstillfället, säger hon.

Kanske kan kamerabilder från bron ge svar på vad som verkligen hände menar Katarina Wolffram.

– Det finns en eller flera kameror på platsen men de filmar inte hela tiden. Om det finns film eller bilder från olyckstillfället så är det i första hand polisen som får ta del av dem för sitt utredningsarbete, säger hon.

Under lördagens arbeten på bron var all trafik på motorvägen avstängd i norrgående riktning och trafiken leddes om.