Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

JVM–brons till Denise Makota Ström

Under fredagen tog Denise Makota Ström från Nykvarns BF hem en bronsmedalj i 72-kilosklassen på Junior–VM i Finland, efter att i bronsmatchen ha besegrat Kristina Shumova från Ryssland med 4–1.

Nykvarnsbrottaren Denise Makota Ström inledde JVM–turneringen med att förlora mot Aiperi Medet Kyzy från Kirgizistan. Denise var först i ledningen med 6–2, men matchen slutade dock med en snöplig förlust på fall.

I återkvalet blev det sedan en klar seger mot Eleni Pjollaj från Italien, vilket gjorde att Denise Makota Ström var klar för en bronsmatch.

I bronsmatchen väntade ryska Kristina Shumova. Denise tog en tidig ledning i den första perioden med 2–0. Efter de två poängen blev resten av den första perioden ett ställningskrig där ingen av brottarna lyckades hitta någon lucka på den andre.

I den andra perioden rivstartade Denise Makota Ström igen med en effektiv attack mot ryskans ben. Det gav en poäng, men Denise följde upp bra och fick med sig ytterligare en poäng från domaren, och var därmed uppe i en fyrapoängsledning med ungefär två minuter kvar av matchen. Shumova hade egentligen inget riktigt att komma med utan Denise Makota Ström kontrollerade matchen bra. I slutsekunderna gjorde ryskan en desperat attack och lyckades få Denise utanför mattan, vilket gav henne en poäng, men matchen var även slut, och bronset var därmed ett faktum för Denise Makota Ström.

När segern var klar knöt Denise näven samtidigt som domaren lyfte hennes andra arm som segrare. Denise Makota Ström firade bronset i JVM med att ta ett ärevarv runt brottarmattan med den svenska flaggan på ryggen.

Aiperi Medet Kyzy tog hem guldet.