Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Julkängor till våra politiker

2015 har varit ett turbulent år i svensk politik. Det är som i schlagern ”Ingenting är längre som förut, alla gamla sanningar är slut.”

Statsminister Stefan Löfven (S) friade till de borgerliga mittenpartierna men fick nobben. Då bjöd han upp Miljöpartiet till en lustiger dans. Två steg framåt och ett tillbaka på grund av osäker majoritet och motståndarna la gärna ut snubbeltrådar.

Ändå verkade han lugn och trygg och var löftesrik. Först lovade han EU:s lägsta arbetslöshet och ungdomar skulle få jobb/skola. Sedan for han som Mowgli till EU-djungeln och fick en bamsekram av Baloo, mamma Merkel. Han skulle lära EU-länderna solidaritet i flyktingfrågan men där finns illistiga djur och djungelns lag råder.

Löfven får heta Löften tills han infriar sina löften.

Anna Kinberg Batra (M) har nu övergivit Reinfeldts ” öppna hjärtan” och vill bara ha en liten springa öppen för flyktingar. De gamla Moderaterna är tillbaka.

De får heta Högern så man känner igen dem.

Annie Lööf (C) har slipat av sin kaxiga attityd. Hon verkar mild när hon vill tillåta fler flyktingar men har en räv bakom örat. Pengar och jobb ska avgöra flyktingars öde, arbetsrätten ska luckras upp, konkurrens om jobb ska ge lägre löner.

I den första delen kan hon dansa med Vänsterpartiet men i den andra delen blir hon nobbad av alla. Nytt namn på partiet blir Mot Lägre Arbetarlöner, MLA.

Jan Björklund (L) sprutar ur sig idéer men lämnar dem lika fort. Nu har han tröttnat på Folkpartiet, ja de var ju inget Folkparti med bara 5,4 procents väljarstöd. Nu har han tydligen blivit less på sig själv också och skaffat sig skägg. Han får ett tips till nästa gång han vill byta parti.

Kalla det inte Skäggpartiet, Hoppjerkapartiet eller Tomtepartiet.

Miljöpartiet är ett enfrågeparti. De har synpunkter i alla frågor men har en maskros framför ögonen som skymmer sikten. Nu vrider sig de båda språkrören Åsa Romson och Gustav Fridolin som maskar när de tvingas ta ställning i flyktingfrågan.

De får ögonbad så de ser klarare.

Jonas Sjöstedt (V) anser sig för god att delta i samtal om flyktingbegränsningar.

Han får danslektioner i solodans.

Jimmie Åkesson (SD.) avvisar alla närmanden och intar en extrem position.

Han får en lektion i demokratisk dans.

Ebba Busch Thor (KD) vill dansa med Jimmie Åkesson. Hon får ett alldeles eget parti. Kaxiga Buschpartiet.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel