Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

JSK-målvakt skadad - lär missa hela säsongen

Järna SK var i stort sett klara med truppbygget inför kommande säsong. Men nu tvingas division tre-klubben ut på målvaktsjakt - Krysztof Kochanski skadade knät på tisdagens träning och ser ut att missa hela säsongen.

Det var på tisdagens träning olyckan var framme. Krysztof Kochanski skadade knät och även om han får vänta ett tag på ett definitivt besked talar det mesta för att det handlar om ett avslitet korsband - och att han missar hela säsongen.

- Det var tråkigt, mest för honom själv förstås. Vi har varit ute och letat efter en andrekeeper, men nu får vi lägga krut på en förstemålvakt i stället, säger sportchefen Lasse Ahlbom.

Tittar man på truppen på JSK:s hemsida står en annan polack, Marcin Muszka, med bland målvakterna. Men enligt Ahlbom är det oklart om Muszka kommer att spela med klubben i år. Han har inget kontrakt med JSK, är för tillfället hemma i Polen och om han kommer lär det inte bli förrän i april.

- Det kan mycket väl bli så att han kommer hit, men eftersom det blir sent behöver vi en målvakt till, säger Lasse Ahlbom.

- Vi får se vad vi kan hitta. Det kanske blir så att vi får låna någon, det är ju alltid ett alternativ även om det inte är optimalt.

Bortsett från den nyuppkomna målvaktsproblematiken är Ahlbom nöjd med truppen just nu. Klubben har fått in sju nya spelare utifrån, varav fyra följt med nya tränaren Johan Lönn från Stockholmsklubben Newroz i division fyra.

- Det är många unga duktiga killar. Men vi har i alla fall fått in tre nya som vi ser som startspelare. Och till skillnad från i fjol då tio startspelare försvann har vi fått behålla en stomme, så det set mycket bättre ut i år. Truppen känns bra, säger Lasse Ahlbom.

- Bortsett från målvaktssidan har vi väl plats för en forward till, men det ska vara någon med spets i så fall och det är svårt att hitta. Man ska ha lite tur.

Järnas nyförvärv

Här de sju spelare som Järna värvat inför den kommande säsongen:

Marcus Törnstrand, 26, back, Newroz FC.

Kassim Farah, 30, mittfältare, Newroz FC.

Kintohou Vigninou-Rodrigue, 23, forward.

Yunus Emre Kaya, 18, yttermitffältare, Vasalunds IF.

Filip Brkic, 20, forward, Srbija FF

Nikolaos Tachmazoglou, 19, back, Newroz FC.

Marcus Lundberg, 21, mittfältare, Newroz FC.