Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Josefsson missar Leksandsmatchen

SSK får klara sig utan Daniel Josefsson i toppmötet mot Leksand i kväll. Huvudskadan han fick mot AIK stoppar honom minst en match.
Men Petri Pakas­lahti ska vara redo.

Det var i mitten på andra perioden i tisdagsmatchen mot AIK som Daniel Bång kom farande när SSK-backen Daniel Josefsson just passat vidare pucken i egen zon.

Tacklingen var hård och den tog illa och högt, mot Josefsson axel och huvud.

Josefsson fick ledas av isen för att inte komma tillbaka, medan Bång undkom utvisning.

Under gårdagens SSK-träning saknades Josefsson, medan Petri Pakaslahti,som också skadades under AIK-matchen, var på plats. Finländaren klev dock av träningen i förtid.

”Paka” spelar. Men SSK-tränaren Peter Popovic räknar med Pakaslahti på isen mot Leksand. Josefsson däremot räknas bort, minst en match, kanske fler.

Eftersom det handlar om kvalserien och match mot gamla tränaren Leif Strömbergs nya lag Leksand vill inte SSK-ledningen bekräfta varför Daniel Josefsson inte tränar och spelar. Men klart är att läkarteamet ”ställt av honom tills vidare, och att man avvaktar läget dag för dag”.