Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jonte coach igen: "Jag kan känna att jag saknat det jobbet"

Södertäljebon och SBBK-profilen Jonte Karlsson presenterades på onsdagen som ny headcoach för Borås Basket.

Borås Basket åkte nyligen ut mot Kings i SM-semifinalen. Nu tar laget ny sats inför kommande säsong. Första draget blev att locka till sig rutinerade Jonte Karlsson, nuvarande landslagschef, som headcoach.

Södertäljebon och SBBK-profilen Jonte Karlsson har en mycket lång basketkarriär bakom sig. Efter att ha varit huvudansvarig för den svenska landslagsverksamheten sedan 2009 trodde nog de flesta att han inte skulle kliva tillbaka ned på golvet

i ligan igen.

Men på onsdagen kom beskedet. Jonte Karlsson blir headcoach för Borås Basket nästa säsong.

– Jag fick frågan för bara en vecka sedan. Nu har jag varit nere och pratat med klubben och spelarna och det känns mycket bra. Jag har skrivit på för ett år så får vi se hur det fungerar, berättar Jonte Karlsson för LT.

Under åren som landslagschef har han varit med och fört dam- och herrlaget till tre EM-slutspel. Under de åren har han fått en del förfrågningar om jobb i olika klubbar, men det har inte känts rätt.

– Det har inte riktigt fungerat då vi varit mitt inne i planeringen av olika projekt som jag har velat vara med och avsluta. Sedan har det tidigare varit frågan om mer övergripande jobb med hela verksamheten. I Borås blir jag bara coach och det känns helt rätt. Jag kan känna att jag saknat det jobbet, det har varit mycket administration de senaste åren, säger Jonte Karlsson.

Han jobbar kvar på förbundet till den 15 juni. Sedan ska han hinna med lite semester innan kontraktet med Borås börjar att gälla den 1 augusti.

– Jag håller kontakten med klubben och kommer att åka ned ibland. Vi måste ju få ihop ett lag, men det känns inte som någon panik, säger Jonte Karlsson.

Medan han varit nere och diskuterat med klubben och haft individuella samtal med spelare har två viktiga pjäser förlängt sina kontrakt. Forwarden Christian

Maråker och guarden Jakob Sigurdarson.

Jonte Karlsson spelade i SBBK mellan 1972–87. På 512 matcher gjorde han 9 181 poäng vilket lägger honom på andra plats i maratontabellen. Bara Bill Magarity är värre med 10 642 poäng.

Det blev 206 landskamper för Jonte, där är det bara Mattias Sahlström som har fler.

Jonte Karlsson har även varit förbundskapten, 1999–2000. Borås blir den femte klubb Jonte varit tränare. Jämtland, Kärcher, SBBK och 08 Stockholm är de övriga.

Till sist. Hur går det i finalserien mellan Kings och Norrköping?

– Det är två bra lag, jag såg den första finalen och det var en mycket bra match. Jag tror nog Kings är det bästa laget, men de vinner inte med 4–0. Jag tror det blir 4–2.