Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jonas Gardell nya kommer i augusti: Skriver om modern

I Jonas Gardells nya roman "Till minne av en villkorslös kärlek" spelar författaren själv en biroll. Den viktigaste personen i boken är Gardells mor, "den excentriska Ingegärd Rasmussen" som går till storms mot hela världen med stridsropet "Jag måste vara fri!".

Romanen, som kommer i bokhandeln i augusti, inleds med att en "kanske inte alltför begåvad litteraturhistoriker" försöker skriva en biografi över den sorgligt bortglömde Jonas Gardell. Fokus kommer dock snart att förskjutas till Ingegärd Rasmussen, född i mitten av 1920-talet och kringskuren av sin tids begränsningar för kvinnor.

En "sann" roman, eller inte? Gardell skriver själv i förlagets katalog att berättelsen gör "anspråk på att berätta hela sanningen och ingenting annat än sanningen, och om ni inte tror mig blir jag faktiskt lessen!".

TT