Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Johnell Smith lär missa seriefinalen

På fredag kommer Norrköping till Täljehallen för en seriefinal. Man gör det av allt att döma utan förre Kingsstjärnan Johnell Smith. Som riskerar att missa resten av grundserien.

Många tvekade kanske när Norrköping värvade Johnell Smith. Visst, han var en av ligans bästa spelare i Kings. Men det var snart fyra år sedan. Innan alla SM-gulden. Innan John Roberson.

Och nu hade Smith fyllt 35 år.

Men tvivlarna har blivit motbevisade och Smith har varit en av succélagets Norrköpings bästa spelare.

Men i tredje perioden i hemmamatchen mot Uppsala på tisdagen gick Smith i golvet. Han fick hjälpas av planen med en hängande axel och arm och återvände aldrig.

Nu skriver Norrköpings Tidningar att Smith kan missa resten av grundserien. Även om han själv hoppas på spel snart.

– Det är okey. När jag åkte i golvet så åkte axeln ur led. Jag har aldrig haft några problem med axeln tidigare. Jag är omgiven av bra folk här som satt det rätt igen. Jag kommer snart vara tillbaka, sade Smith till NT.se.

Men coachen Adnan Chuk var inte lika säkert:

– Jag är ingen läkare men skulle gissa på några veckor. Med tanke på det läget vi befinner oss i nu är det inte bra, sa Dolphinscoachen.

Det läge Chuk pratar om? Johnell Smith ansluter till en skadelista där unga trion Tim Schüberg, Edvin Stark och Adnan Kadrispahic redan finns.

Norrköping har skakat Södertälje två gånger i år, även om Kings till slut vunnit båda matcherna. Men Adnan Chuks skadedrabbade lag måste nog överträffa sig själva för att göra det igen på fredag, när de två topplagen möts på nytt i Täljehallen.