Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Johan Boding sätter upp ny Queenföreställning

Johan Boding gör en ny show om Queen, men denna gång handlar föreställningen mer om sångaren Freddie Mercury. Under 2016 skulle rockartisten fylla 70 år och det är också 25 år sedan han dog.

Annons

Sångaren i rockbandet Queen, Freddie Mercury föddes 1946 och dog 1991. Detta gör 2016 till ett Freddieår som kommer att uppmärksammas stort av Queenfans över hela världen.

Och Södertäljesångaren Johan Boding, som har gjort sig ett namn som Queentolkare, är självklart en av de som kommer att fira.

Efter hans tidigare liveföreställningar som ”A Night at the Opera”, ”Keep Yourself Alive” och nu senast succén ”A Kind of Magic” kommer föreställningen ”Freddie 70 years” under 2016.

– Vi ville haka på det där och två konserter bokades till första helgen i april på Scalateatern i Karlstad. Och redan nu bokade arrangörerna ytterligare en föreställning till söndagen, alltså sammanlagt tre stycken, säger Johan Boding, som under föreställningen backas upp av Night of Queen Band Choir.

Förhoppningen är att flera andra scener i landet ska boka showen och om föreställningen kommer till Södertälje vet han inget om än.

– Nej, inget är klart för Södertälje om ”Freddie 70 years”, men jag kommer till Estrad i oktober med föreställningen ”Sol, vind och vatten” som hyllar Ted Gärdestad, säger Boding.

Den legendariske artisten Freddie Mercury stod bakom Queens gyllene period

från 1970-talet och framåt och han skrev några av bandets mest kända låtar som ”Bohemian Rhapsody”, ”Crazy Little Thing Called Love” och ”We Are the Champions”.

Men även de andra bandmedlemmarna skrev låtar som blev listettor.

– Queen har väl gjort över 150–160 låtar, så det finns enormt mycket i deras

produktion och man hittar alltid nya vinklingar. Jag blir mer och mer fascinerad ju mer jag hör av dem och av Freddie och inser hur bra de verkligen var, säger Johan Boding och fortsätter:

– Alla deras låtar var självklart inte perfekta, men det finns alltid något intressant i var och en av dem. Och att alla bandets medlemmar hade ettor på topplistorna gör faktiskt Queen till något unikt i pop- och rockhistorien.

Under föreställningen ”Freddie 70 years” kommer Boding och hans Night of Queen Band Choir att spela ett antal nya låtar, men framför allt kommer showen att rikta in sig på Freddies låtar och på artistens liv, även om de andra medlemmarnas låtar inte kommer att uteslutas.

– Liksom våra tidigare Queen-föreställningar ger vi också här en samling av hits och självklart kommer publiken att höra några av bandets bästa örhängen, avslutar Johan Boding.