Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Joakim gör kopior av båtar och hus i Minecraft

Hemma i villan har 15-årige Joakim Jidbacken skapat en kopia av Södertälje stadshus i spelet Minecraft.

Joakim Jidbacken sitter vid sin dator och spelar Minecraft, ett spel som i huvudsak handlar om att bygga saker av block.

– Jag har spelat i tre och ett halvt år nu och bland annat byggt vårt hus några gånger och Vikingbåten Amorella, som tog ett halvår att bygga.

Det senaste bygget, Södertälje stadshus, tog inte lika lång tid. Joakim tar oss med på en tur på datorn, från pendeltågsstationen Södertälje centrum där ett par röda bussar står på vänt, via gångtunneln till stadshuset.

– Jag har tagit lite hjälp här av street view i olika program för att se hur det egentligen ser ut på platsen.

Vi tar en flygtur runt huset, ser den stora takterrassen och de stora glaspartierna innan vi landar framför entrén. Och går in.

– Det är lite tråkigt att göra stora ytor. Att inreda är roligare, berättar Joakim Jidbacken medan vi tar trapporna upp till stadshusets restaurang.

Men varför stadshuset?

– Jag ville göra något som kanske skulle uppmärksammas, samtidigt som jag gillar själva byggnaden. Dessutom jobbar min mamma där.

Se Joakim Jidbackens version av Södertälje stadshus här.

Student och spelintresserad

Namn: Joakim Jidbacken.

Ålder: 15 år.

Familj: Mamma, pappa, lillasyster samt tre husdjur.

Bor: I Överenhörna.

Gör: Studerar vid Mälardalens tekniska gymnasium.

Intressen: Bowling och Minecraft.