Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jetlag till trots – Ishak är redo

Det har varit en kamp mot klockan – i dubbel bemärkelse.Men nu tycks den Assyriskafostrade anfallaren Mikael Ishak vara redo för OS-debut. – Det känns positivt, säger förbundskaptenen Håkan Ericson till LT-sporten.

För en dryg vecka sedan åkte Håkan Ericsons landslag till OS i Rio för att ladda upp – en uppladdning Mikael Ishak missade.

Anledningen? Söndagens derby mot Århus – ett derby Mikael Ishak avgjorde med sitt 2–0-mål.

Natten till i tisdags anlände så den Assyriskafostrade anfallaren till Brasilien, och en ny kamp mot klockan tog vid – den om 21-åringen skulle klara av tidsomställningen.

– Han har en bra känsla i kroppen och hade sovit väldigt mycket på planet ner, så det känns positivt, säger Håkan Ericson när LT-sporten når förbundskaptenen i Brasilien.

Om Mikael Ishak tar en startplats i kvällens premiär mot Colombia, vill Ericson inte avslöja.

– Det är många som är intresserade av det just nu. Det är roligt, men det är inget jag kommer avslöja just nu, säger han.

Vad hoppas du få ut av Mikael Ishak under OS?

– I den bästa av världar gör han ett eller flera mål, för den kapaciteten har han. Han skulle i sådana fall också ge oss en bra balans i laget eftersom han kompletterar de andra spelarna på ett bra sätt. Så jag har stora förhoppningar på ”Micke” när det väl är dags, säger förbundskaptenen.

Förra året tog Ericson det svenska U21-laget till ett sensationellt EM-guld. Nu väntar ett OS där han ska försöka återupprepa bragden – med ett rejält brandskattat svenskt lag.

Tillsammans med Valmir Berisha är Mikael Ishak Håkan Ericsons enda renodlade anfallare i truppen. Det är de som ska göra det framåt, i kvällens premiär mot Colombia på Arena Amazônia – en premiär Ericson tror blir en nyckelmatch.

– Det är så i alla turneringar när det bara är två lag som går vidare. Första matchens resultat är viktigt. Men man får heller inte trycka upp det för mycket. Hur man än vrider och vänder på det så är det tre matcher som man ska spelas. Men vi vill förstås gärna få med oss tre poäng mot Colombia. Det skulle ge oss råg i ryggen och ett kvitto på var laget står. Men det är en riktigt tuff utmaning.

En tuff utmaning inte bara på grund av det colombianska motståndet, utan även på grund av värmen.

– Colombia lever ju på de här breddgraderna, men vi har förberett oss på alla möjliga sätt under den tid som vi haft här, säger förbundskaptenen.

Förutom Colombia består Sveriges grupp av Nigeria och Japan.