Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jessicas projekt blev en hit

Musiken har funnits i Jessica Berges liv ända sedan barnsben och i åttan bestämde hon sig för att satsa på sången. Nu, fem år senare, är hennes första demo klar.

På Wendela Hebbegymnasiet gör alla tredjeårselever varje år ett projektarbete med anknytning till deras studie-linje. Jessica i musikklassen valde att spela in en demo.

– Jag ville lära mig hur man spelar in musik och dessutom är en demo alltid bra att ha, vid något tillfälle längre fram kan den behövas för att representera vem jag är som artist, säger hon.

Jessica tog hjälp av många vänner för att göra klart sin demo, alltifrån musiker till fotografer, och det visade sig vara ett riktigt pussel att få allting att fungera. Strulande mikrofoner var bara ett av problemen.

– Först tänkte jag ha flera låtar på demon, men sen visade det sig att vi hade för lite tid. Jag kände att jag hellre ville satsa på kvalitet än kvantitet och därför spelade jag bara in en låt på skivan.

Låten heter Let today be the day och Jessica har skrivit både text och musik själv. Den spelades in hemma hos henne och det krävdes många besök från musiker och mixare under vintern innan den till slut blev klar.

Låten är en poplåt och Jessica beskriver den som en längtanslåt.

– När jag skriver försöker jag skriva brett. För mig som är kristen handlar låten om att jag vill känna Gud nära mig, men för andra som lyssnar kan den handla om längtan till en fysisk person.

Jessica skriver låtar i inspirationsperioder som kommer sällan och är ganska korta, men när de väl kommer försöker hon ta tillfället i akt och skriva så mycket hon kan.

Hon har lättast för att skriva poplåtar, något som hon tycker är lite synd eftersom hon tycker om att sjunga soul och jazz. Jessica vill utvecklas och bredda sin musik och hoppas därför kunna skriva musik i andra genrer i framtiden.

En dröm som Jessica har är att kunna nå ut till människor med sin musik och att en dag ha en tillräckligt stor lyssnarkrets för att kunna släppa en riktig skiva.

– Men jag skulle aldrig stå på scen bara för att det är roligt, utan jag vill beröra folk. Musik är så viktigt för människor och jag vill att min publik ska vara delaktig i min musik, säger Jessica.

Efter gymnasiet är planen att hon ska ta ledigt från pluggandet under ett par år för att resa och hålla på med musiken. Sedan vill hon studera till sångpedagog på en musikhögskola och förhoppningsvis få jobb på en gymnasieskola där hon kan hjälpa ungdomar som, precis som hon gör nu, brinner för musiken.