Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jessica tvingas byta kommun för att bli sjuksköterska

Jessica Öster, 23, fick inte läsa upp naturkunskapen i Södertälje för att hon har för bra betyg. I går kom hon in på ett vuxengymnasium – i Stockholm.– Känns ändå orättvist, säger hon till LT.

För en vecka sedan skrev LT om 23-åriga Jessica Öster som vill läsa upp naturkunskap 2 för att kunna komma in på sjuksköterskeutbildningen på högskola i höst. Men Södertälje säger nej – hon har för bra betyg och prioriteras inte.

Därför tvingas hon nu byta kommun – och betala – för att läsa upp naturkunskapen. Jessica kommer att plugga upp ämnet på Åsö Vuxengymnaisum.

– Jag sökte i söndags och fick svar att jag måste betala in 500 kronor senast den 22 mars och de pengarna betalade jag in i går och sedan kommer man in i automatiskt, berättar Jessica.

Hon behöver bara få godkänt sedan kan hon söka in på en högskola i Stockholmsområdet i höst.

– Men jag är fortfarande besviken på hur Södertälje kommun har hanterat det här. Känns ändå orättvist att jag får betala när andra får plugga gratis, även om det inte är så mycket pengar.

Men situationen har ändå löst sig bra för Jessica. Den mesta tiden kan hon plugga på egen hand hemma i Södertälje. Det viktiga är att hon får godkänt den 19 april när hon ska göra provet.

– Det känns jättebra i alla fall, att det gick att lösa på annat sätt, säger Jessica.

Läs även: Ledare: Beskedet till Jessica är bedrövligt