Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jenny vill se fler barn i ridskolan

Sedan tvåårsåldern har Jenny Andersson, 29, varit aktiv i Södertälje Ridklubb. Efter tre år i styrelsen är hon nu klubbens nya ordförande.

I helgen var det premiär i ridsportallsvenskan i ridhuset i Lina. När LT letar efter Jenny Andersson för en intervju finns hon inte på plats. Efter en stunds sökande dyker hon upp.

– Jag fick hoppa in som parkeringsvakt en stund, säger hon och ser förvånansvärt lugn ut.

Men hon är van vid att ha många järn i elden samtidigt. Jenny bor på familjens gård i Ytterenhörna där det finns sex hästar att sköta om. Hon är själv aktiv i Södertälje Ridklubb där hon sedan tre år är styrelsemedlem. Och har även tagit en examen i innovationsteknik och företagsamhet och jobbar heltid på en ekonomibyrå i Stockholm.

– Ja, men jag har väldigt flexibla arbetstider, säger Jenny Andersson och skrattar.

Hennes ekonomiska kunskaper kommer väl till pass i arbetet med ridklubben.

– Absolut. Vi står inför stora investeringar. Bland annat måste taket på ridhuset renoveras. Det är 20 år och en hel del underhåll behövs, säger Jenny Andersson.

När hon själv började rida var det i det gamla ridhuset vid Tältet. Föräldrarna var aktiva och det föll sig naturligt att hon började med ponnyridning vid två års ålder.

Sedan har hon fortsatt inom ridsporten både som aktiv och som professionell hästskötare. Jenny har jobbat med kända ryttare som Lisen Bratt Fredricson i Sverige och Markus Beerbaum i Tyskland och USA.

– Det gav inte så mycket pengar så jag utbildade mig inom ekonomi, säger Jenny som förklaring till varför hon bytte karriär.

Bytte är egentligen fel ord. Hon är ytterst aktiv inom ridsporten fortfarande, både inom SRK och personligen. Hon hjälper klubbens elitryttare Marlene Lindblad när hon är ute och tävlar och har själv två unghästar som hon tävlar med.

Har du något personligt mål som ordförande?

– Jag vill ta ridskolan ett steg längre och få fler barn som rider. Och så vill jag att vi arrangerar en internationell stortävling. Men det behövs en ordentlig uppfräschning av våra anläggningar, säger Jenny Andersson.

Det är dags för Jenny Andersson att gå tillbaka till tävlingarna som pågår utanför kontoret där vi sitter. Det finns alltid någonting att hjälpa till med.

Redovisningskonsult

Namn: Jenny Andersson.

Ålder: 29.

Familj: Mamma och pappa, Carina och Dick Andersson. Hunden Lill-Babs, ”en Baryard-korsning, många hästskötare har hundar som springer omkring i stallen”.

Bor: På föräldrarnas gård i Ytterenhörna där farfar en gång i tiden födde upp travhästar.

Yrke: Auktoriserad redovisningskonsult.

Aktuell: Nyvald ordförande i Södertälje ridklubb.