Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jätterutorna fortsatt kraschade efter ursinnesattack – kostar hundratusentals kronor att byta

De stora rutorna vid Stadshusets entré är fortfarande trasiga efter vansinnesattacken i slutet av november 2017.
– Några rutor är 2,8x3 meter och är specialbeställda så det är lång leveranstid, säger Anthony Kearney, chef för inre service på Stadshuset.

De 13 jätterutorna på Stadshuset i Södertälje är fortfarande trasiga sedan vansinnesattacken den 26 november 2017. Och så kommer det förmodligen förbli en bit in i 2018.

– Att de inte är bytta än beror på att det är lång leveranstid. De är stora, tjocka, dubbelglas och lite starkare än vanligt så de måste specialbeställas, säger Anthony Kearney, chef för inre service på Stadshuset.

Läs mer: Krossade kommunens rutor i vrede – anmälde sig själv till polisen

Han säger att en beställning gjordes redan dagen efter och är trygg med att företaget jobbar så fort de kan. Rutorna är tejpade så Anthony Kearney säger att det inte påverkar mer än estetiskt just nu.

– Det ser bara så himla tråkigt ut. Men man blir väldigt ledsen och undrar bara varför någon gör så här, säger Anthony Kearney.

Anthony Kearney känner inte till att något liknande hänt tidigare mot Stadshuset. Vad bytet av rutorna kommer kosta vet han inte säkert.

– Det är stora rutor så det kostar väldigt mycket. Jag kan tänka mig några hundratusen i alla fall, säger Anthony Kearney.

Läs mer: Ruta krossades på buss efter stenkast