Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jätteraset sänkte Telge mot Alvik

Allt gick fel för Telge. När man såg ut att ha snott åt sig en seger i fjärde perioden tappade man allt och förlorade matchens slutminuter med 0–18. Vilket även betydde att man förlorade matchen.

Annons

Med två nya amerikanskor i laget vann tabellsexan Alvik hemma mot Telge Basket med 73–65.

Telge fick en mardrömsstart på matchen och låg under med 1–11 efter att Alvik sprungit sig fram till en bra start. Höstens succélag Telge gjorde inte mycket rätt, det bortkastade bollar, missade skott och allmänt ofokuserat under hela den första halvleken.

– Det är mycket som inte stämmer. Vi är inte tillräckligt noggranna i någonting. Vi hanterar inte bollen på ett bra sätt alls och de lyckas sätta väldigt mycket press på oss. Vi är inte där mentalt och verkar inte vara redo för match. Alvik fick oss under kontroll. Det här var säsongens bottennapp, säger Ellen Åström som själv hade en tung kväll och fick aldrig igång det spelet hon visat upp under säsongen.

Kan det handla om underskattning från er sida?

– Det kan det absolut göra. Att vi inte är där mentalt som sagt. Det ska absolut inte få hända. Man ska alltid vara redo för match. Men samtidigt får vi inte glömma att Alvik gör det riktigt bra och är väldigt taggade för den hör matchen. De har fått inte två amerikanskor (Syessence Davis och Shareta Brown) som stärkte laget ytterligare, så jag vill inte ta något ifrån Alvik, fortsätter en besviken Åström.

Spelet blev inte mycket bättre i den andra halvleken från Telges sida. Förutom en kort period i den fjärde perioden när det såg ut som att Linnea Nilsson hade skjutit Telge till en bekväm ledning med åtta poäng och bara några minuter kvar. Men då tappade man allt. Alvik vann matchens sista minuter med 18–0 vilket räckte gott och väl för att till slut vinna helt rättvist.

– De var mycket tuffare än oss i alla lägen. Vi bjöd inte upp till match alls, säger Telges tränare Hanna Bouldwin som inte håller med om att förlusten berodde på underskattning.

– Nej, absolut inte. Allt berodde på att vi inte gav dem någon match.

I hemmalaget var det framför allt nya amerikanskan Shareta Brown som dominerade med sina imponerande 16 poäng och tolv returer.

I Telge satte Ashley Daniels 22 poäng och tog 14 returer, medan poängmaskinen Taneisha Harrison stannade på elva poäng.

Telge vill helst av allt glömma insatsen och ta en snabb revansch mot Luleå på lördag. En tuff uppgift.