Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jättekritik mot SSK-forwarden efter attacken: "Ett riktigt psykbryt"

Träningsmatch mellan Västervik och Södertälje inför Hockeyallsvenskan. Då fick Michael Schumacher hjärnsläpp och svingade ett klubbslag över Oscar Karlsson nacke. Nu kritiseras SSK-forwarden skarpt.– Ett riktigt psykbryt, otroligt fult och onödigt, säger Västerviks Dan Pettersson till vt.se.

Tre mål på avslutande 58 sekunderna.

Träningsmatchen mellan Västervik och Södertälje fick en galen avslutning efter att hemmalaget VIK först sett ut att ha avgjort matchen med ett 3-2-mål när klockan stod på 58:52. Men Södertälje kvitterade kort därefter och matchen såg ut att gå mot förlängning. Då lyckades Västervik återigen ta ledningen med 12 sekunder kvar och kaoset utbröt.

Tuffa tacklingar delades ut och stämningen mellan lagen var hätsk. Sedan valde SSK:s Michael Schumacher att svinga ett klubbslag över Oscar Karlssons nacke.

– Det kanske var det konstiga slutet på matchen som eggade upp stämningen. Det small hela tiden i slutminuten, säger tränaren Mattias Karlin till Sportbladet.

– Det är så klart inte bra, oavsett om det är en träningsmatch eller inte. Det får inte hända och kan gå jävligt illa. Det är en medveten handling i mina ögon och det hör inte hemma på en hockeyplan.

Oscar Karlsson uppges vara okej efter omständigheterna och Michael Schumacher är anmäld till disciplinnämnden efter aktionen.

SSK-forwardens agerande i slutsekunderna kritiseras inte bara av Västerviks tränare Mattias Karlin. Forwarden Dan Pettersson var även han arg efter slutsignalen.

– Vi vann pucken. Då svingade han (Schumacher) klubban mot Oscars nacke. Ett riktigt psykbryt, otroligt fult och onödigt, säger han vt.se.

– Det brinner i mig när jag ser sånt där. Det får inte hända. Han måste bli avstängd i ett par matcher.

Efter matchen var Schumacher ångerfull när LT pratade med honom – men menade att han inte slog med flit.

– Jag tappade balansen och klubban råkade träffa högt på honom. Det var verkligen inte bra och det är ingenting jag försvarar eller står bakom, säger Schumacher, som fick matchstraff för tilltaget.

– Jag vet inte vem det var som fick smällen men träffade jag honom nu skulle jag be om ursäkt.