Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Järnaföretaget kvar i miljötoppen

Saltå kvarn ligger i absoluta toppen när svenskarna rankar vilka företag som är mest hållbara. Men företaget tappar två placeringar jämfört med förra året.

Det är företaget Insight som sedan flera år frågar 10 000 svenska konsumenter hur de rankar landets mest kända varumärken med hänsyn till miljöansvar och socialt ansvarstagande. Resultatet presenteras i den årliga rapporten Sustainable Brand Insight.

På onsdagskvällen presenterades årets resultat.

Saltå kvarn låg etta i den sammanlagda undersökningen förra året, men fick i år se sig nedpetade till tredje plats.

Men på företaget är man nöjda över att över huvudtaget vara med i toppen.

– Vi blev ganska överrumplade av att vi hamnade etta förra året, vi är ganska små jämfört med de andra företagen på listan, säger Susanne Skånberg, marknads- och kommunikationschef på Saltå kvarn, och framhåller att de fortfarande är etta i rankningen av livsmedelsbolag.

– Det är där vi vill vara bäst, säger hon.

Etta i årets rankning blev Apoteket, tvåa kom Coop.

Hela listan omfattar 265 företag.  På plats 26 i rankningen finns Telge Energi. På plats 169 finns Volkswagen som har tappat stort jämfört med förra året.