Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Järnaföräldrar berömmer personal

– Vi vill hjälpa, inte stjälpa personalen, säger Järnaföräldern Åsa Dunder som beklagar om förskolepersonal känner sig kritiserad.

I torsdagens LT berättade flera förskollärare att de känner sig kritiserade av Järnas protesterande småbarnsföräldrar. Men föräldrarnas avsikt är inte att kritisera nuvarande utan kommande verksamhet, menar trebarnsföräldern Åsa Dunder.

– När all personal är på plats – då fungerar det. Men i dag är det väldigt sårbart om någon blirsjuk. Hur sårbart blir det inte då inte

i höst om 12,5 tjänster försvinner? Informationen till personalen kunde ha varit bättre, medger Åsa.

– Vi ville bjuda in personal till ett möte i veckan, men förskolechef Inger Fransson avrådde oss från det, för att ge personalen arbetsro.

Åsa Dunder är den som sammanställt den enkät med över 40 frågor som nästan 300 föräldrar till barn på Järnas kommunala förskolor svarat på.

I princip alla föräldrar upplever att barnen mår bra under vistelsen på förskolan, enligt enkäten. Ungefär 30 svarar att det känns otryggt att lämna sitt barn på förskolan, och fler än 60 har observerat att barnets blöja varit orimligt fylld vid hämtning.

– Jag hoppas förstås att föräldrar pratar direkt med personalen om kissiga blöjor, men vissa kanske tycker det är jobbigt att konfrontera personalen och därför kommer det till ytan i en anonym enkät, kommenterar Åsa.