Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Järnabo vann 2,7 miljoner på Triss – ska ge barn och barnbarn en bra utbildning

Homjun Dahlin från Järna inledde lördagsmorgonen med att skrapa Triss i Nyhetsmorgon på TV4. Resten av dagen kunde hon och maken Göte ägna sig åt att titulera sig nyblivna miljonärer.

Anmäl text- och faktafel

Homjun Dahlin kan tacka sin systerdotter för att hon på lördagsmorgonen blev miljonär på Triss. Det var hon som i somras köpte den vinnande lotten hos Delsbo Färg och Hantverk i Delsbo.

Homjun och maken Göte var uppe i sommarstugan i Häggsjö i Härnösand när det stod klart att de hade fått en riktig turlott.

– Jag hade fått lotten av min systerdotter, men jag väntade i tre dagar på min man så att vi kunde skrapa tillsammans, berättade Homjun för Svenska Spel efter sin medverkan Nyhetsmorgon.

När Homjun och Göte sedan satt i stugan och såg att det var tre klöversymboler som gömde sig bakom skrapytan, fick de båda en rejäl chock och ringde till Svenska Spel för att få veta vad de skulle göra nu.

Under lördagsmorgonens direktsändning skrapade Homjun Dahlin fram en vinst på 15 000 kronor i månaden i 15 år, totalt 2 700 000 kronor.

För Homjun, som kom till Sverige från Thailand för 10 år sedan, betyder vinsten oerhört mycket. Nu kan hon hjälpa barn och barnbarn som bor kvar i Thailand.

– Jag åker till Thailand varje år. Nu kan vi hjälpa dem att bygga hus där nere och också bidra till utbildning för mina barnbarn, säger hon.

Men paret Dahlin ska också passa på att också göra något själva för vinsten.

– Men vi ska fundera på vad. Homjun måste träna på att tänka på sig själv och unna sig saker till sig själv och inte bara tänka på familjen, säger Göte Dahlin.