Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snabbmat kan ge jobb i Järna

I höst kan det skapas fler arbetstillfällen i Järna – då räknar färdigmattillverkaren Gooh med att kunna expandera. På tisdagen invigdes det nya storköket som varit i gång sedan i december.

Annons

Gooh, tillverkare av färdigmat efter recept av Operakällaren, har vuxit ur sina lokaler vid Almnäs och i stället flyttat in i ett sprillans nytt storkök i Lantmännens fabrikslokaler i Järna.

– Vi flyttade hit eftersom Lantmännen, som vi är en del av, har sitt övriga centrum här, säger Jonas Regnér. vd på Gooh.

Än så länge beräknar han att de klarar sig med den personal som följt med från Almnäs men eftersom företaget växer varje månad, och de ännu bara producerar en tredjedel av de 4, 5 miljoner matportioner som de kan tillverka per år räknar Jonas Regnér med att Gooh kommer att behöva nyanställa.

– Sent i höst kan det bli aktuellt, säger han.

Gooh vill expandera i Norden, men även ta del av matmarknaden inom Södertäljes äldreomsorg efter skriverierna om kvaliteten på de äldres mat.

– Vi har pratat litegrann med kommunen om att vi vill att pensionärerna ska kunna välja att äta Gooh en dag i veckan, säger Jonas Regnér.

Under invigningen av storköket sa Anders Lago (S) att han tror att Goohs matplaner för de äldre kan bli verklighet.

Mer läsning

Annons