Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Järna SK sparkar tränaren

Säsongen har inte blivit vad JSK hade hoppats på. Nu bryter man kontraktet med Johan Lönn och sportchefen Fredrik Axelsson kliver in i tränarrollen igen.

Resultatmässigt har det varit en tung säsong för Järna SK och rekryteringen av huvudtränaren Johan Lönn blev inte vad man inför säsongen hade hoppats på.

Därför väljer JSK nu att bryta Lönns kontrakt och gå vidare med sportchefen Fredrik Axelsson tillsammans med Kim Johansson att leda laget. Axelsson och Johansson var tränare för laget så sent som i fjol och klev av i höstas.

– Vi ville att Johan skulle vidareutveckla vårat spel, men så blev det inte riktigt utan det stagnerade kan man säga. Till slut tog vi ett beslut att bryta kontraktet med målet att rädda kontraktet i division tre. Vi är ju med i bottenstriden, säger Fredrik Axelsson och fortsätter:

– Spelet blev inte alls som vi hade tänkt oss. Vi har jobbat väldigt mycket med att vara ett passningsorienterat lag den senaste tre åren, passnigar ska vara utvägen även när man blir utsatt under hård press. Men vi har hamnat i ett division tre-spel. Vill vara mer unika än så.

Förändringen gjordes inför matchen mot Ekerö

i söndags. Och det gav resultat. JSK vann med 4–1 och klättrade upp lite i tabellen och är nu två poäng ovanför det negativa kvalstrecket.