Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Järna SK-profilen slutar

Lasse Ahlbom slutar – efter 28 år som ledare i Järna SK:s fotbollssektion.

Annons

Lasse Ahlbom började som seniortränare i Järna SK 1988, och har sedan dess varit en betydande eldsjäl i föreningen. Bland annat var Ahlbom klubbens ordförande i elva år, fram till 2013. Senast har han varit sportchef, en roll som nu tas över av den tidigare A-lagstränaren Fredrik Axelsson.

– Efter att jag slutade som ordförande för JSK fotboll och lagledare för JSK A-lag så har tiden som sportchef varit lite lugnare måste jag säga. Det kommer inte bli någon aha-upplevelse att jag får mer tid över. Det bästa är väl att jag får mindre tider att passa och behöver sällan vara på någon bestämd plats vid en viss tid. Det jag kommer sakna är naturligtvis den dagliga kontakten med spelare och ledare samt atmosfären som finns i ett omklädningsrum. Men nu har jag för sista gången varit med och format en JSK trupp med spelare, ledare och tränare och jag känner mig nöjd med att det är andra som kommer göra det i framtiden. Nu blir det lite mer pyssel med hus och trädgård för min del, säger Lasse Ahlbom till Järna SK:s hemsida på frågan om vad han ska göra framöver.

I intervjun berättar Ahlbom även om sitt starkaste minne från tiden i klubben.

– Oj det finns så klart många men mitt starkaste minne är före min tid som ledare och det var 1984. Jag var spelare i division 6 och vi hade en direkt avgörande match på Ljungbacken mot Assyriska FF. Vi var tvungna att vinna för att ta seriesegern men matchen slutade 1-1 inför otroliga 1300 åskådare. Assyriska hade publik som kom från alla håll i landet och en del fans kom från Södertälje åkandes på lastbilsflak. Det sjöngs och spelades trummor. Det uppstod bråk på läktaren mellan Assyriskasupporters och Syrianskasupporters då syrianerna inte tyckte det var lämpligt att Assyriska FF skulle gå upp. Det var polisingripande och hela köret kan man säga. JSK blev kvar i gärdesgårdserien och AFF började sin klättring uppåt i systemet.