Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Järna får nytt ridhus

Multihallen ska byggas. Spontanidrottsplatser likaså. Och det kommer att bli ett nytt stall i Järna. Allt enligt majoritetens budgetsatsning för nästa år.

Annons

När majoriteten i kommunstyrelsen, S, MP och V, presenterade sin budgetsatsning för det kommande året fanns ett nytt stall i Järna med.

– Ridhuset i Järna är fallfärdigt och vi planerar att bygga ett nytt för 15 miljoner kronor. Kommunen ska äga, men Järna ridklubb stå för driften, meddelade kommunstyrelsens ordförande Boel Godner (S).

Det handlar om ridanläggningen i Billsta, där Järna ridklubb driver sin verksamhet i ett stall som är 100 år gammalt. En besiktning av stallet visade i våras att byggnaden i sitt nuvarande skick inte dög.

Kommunens utredning föreslog i höstas att ett nytt stall skulle uppföras bredvid ridhuset, och samtidigt som nybygget skulle också isolering av ridhuset utföras. Man ansåg också att det var av långsiktiga kommunalekonomiska skäl bäst att bygga i egen regi. Stallet ska enligt utredningen innehålla 33 platser. De 15 miljonerna finns nu avsatta i budgeten. I sex-sju års tid har en multihall (för friidrott och gymnastik) stått med i kommunens byggplaner. Så även i år, men nu står den överst på listan över vad kommunledningen vill bygga.

– Det är inte säkert att den kommer att byggas i år, det är ett ganska komplicerat pusslande med marken där vid Täljehallen och idrottsplatsen, sa stadsbyggnadsnämndens avgående ordförande Staffan Norberg (V) om den hall friidrottare, gymnaster och de som vill göra Täljegymnasiet till en attraktiv idrottsskola väntat så länge på.

I budgeten finns en miljon avsatt till att bygga fler spontanidrottsplatser. Dock utan att peka ut var.